Tgrt Haber

Fırat Aydınus itiraf etti... VAR kayıtlarını açıkladı

05 Nisan 2023 15:56 - Güncelleme : 05 Nisan 2023 18:25
Fırat Aydınus itiraf etti... VAR kayıtlarını açıkladı

Fırat Aydınus geçen sezon oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde verdiği penaltı kararı sırasında VAR hakemi Hakan Ceylan ile olan konuşmalarını açıkladı.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasındaki Fenerbahçe​ - Beşiktaş​ derbisinde Arda Güler​'in yerde kaldığı ve Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçtiği penaltı pozisyonuyla ilgili tartışmalar devam ederken, geçtiğimiz sezonki derbiyi yöneten eski hakem Fırat Aydınus, o karşılaşmanın VAR kayıtlarını açıkladı. Aydınus o maçta VAR koltuğundaki Hakan Ceylan yüzünden yanlış penaltı kararı verdiğini itiraf etti. 

''BANA ATTIRABİLİRSİN DEDİ''

Larin'in elle oynaması sebebiyle çaldığı penaltı kararının hatalı olmasının sebebinin Hakan Ceylan olduğunu söyleyen Aydınus, "Bu maçın geçen senekini ben yönettim. Larin elle oynadı diye penaltı verdim. Benim açımdan sanki kolunu ileri çıkarmışta topu durdurmuş gibi gördüm. VAR hakemi Hakan Ceylan'a, "Bak ben böyle gördüm. Diğer açılardan nasıl gözüktüğünü görmüyorum, çok itiraz var. Diğer açılarını görmek lazım dedim. Baktı, baktı bana 'Attırabilirsin' dedi." cümlelerini kullandı. 

''SEN BU PENALTIYI BANA NASIL ATTIRIRSIN?''

Karşılaşma bittikten sonra kararın yanlışlığını farkettiğini ifade eden Aydınus, "Bir geldim seminerde, 'Ya Hakan bu açılardan izleyip beni nasıl çağırmazsın' diyorum. Benim açımdan izlediğinde 'Bu ne' diyorum, 'Penaltı' diyor. '3 tane daha açı var. Onları benim görebilme şansım var mı?' diyorum. 'Yok' diyor. 'Senin görebilme şansın vardı, gördün. Sen bu penaltıyı bana nasıl attırırsın' diyorum." şeklinde konuştu. 

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1643635675307048963

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...