Tgrt Haber

Galatasaray, Roma'nın yıldız golcüsüne kanca attı: Yerli sayılacak

03 Temmuz 2023 11:29 - Güncelleme : 03 Temmuz 2023 11:47
Galatasaray, Roma'nın yıldız golcüsüne kanca attı: Yerli sayılacak

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray transfer çalışmalarına hız verdi. Cimbom'un geçen sezon ilgilendiği Roma'nın Özbek futbolcusu Eldor Shomurodov'u tekrar gündemine aldığı ifade edildi.

Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray​, kadro planlamasını yaparken geçen sezon transfer​ etmek istediği Roma​'nın Özbek golcüsü Eldor Shomurodov'u tekrardan gündemine aldı.

GALATASARAY TEKRAR DEVREDE

Fanatik'in haberine göre; Galatasaray sezon başında ilgilendiği Roma'nın Özbek forveti Eldor Shomurodov için yeniden devreye girdi. Cimbom, golcü oyuncuyu kadrosuna katmak için görüşmelere başlayacak.

CİMBOM KİRALAMAK İSTİYOR

2026 yılına kadar Roma ile sözleşmesi olan Shomurodov'u Galatasaray, kiralık olarak kadrosuna katmak istediği ifade edildi.

Sarı-kırmızılılar, 28 yaşındaki golcü oyuncuyu sene sonuna kadar kadrosuna dahil etmek istiyor.

ÖZBEK FUTBOLCU YERLİ SAYILACAK

TFF'nin yeni statüsüne göre Shomurodov, Galatasaray'a transfer olması halinde yabancı statüsünde sayılmayacak. Cimbom, Özbek futbolcuyu yerli statüsünde oynatabilecek.

TFF 2023-24 sezonu için yabancı oyuncu statüsünde değişikliğe gitti.

TFF'den yapılan açıklamaya göre; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan vatandaşı olan bir oyuncu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcuyla da sözleşme imzalanabilecek.

SHOMURODOV SICAK BAKIYOR

Galatasaray'da takımın başına geçen sezon başında gelen Okan Buruk, transfer listesine Roma'nın Özbek golcüsü Shomurodov'u yazmıştı.

Özbek oyuncuyu bırakmak istemeyen Roma, daha sonra İtalyan ekibi Spezia'ya kiralık olarak göndermişti. Shomurodov'un Avrupa'da mücadelede edecek Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığı ifade edildi.

1.90'LIK DEV GOLCÜ HAVADAN ÇOK ETKİLİ

Roma, 2021 yılında Özbek forveti Genoa'dan 18 milyon Euro karşılığında kadrosuna katmıştı. Özbekistan Milli Takım forması da giyen golcü futbolcu milli forma ile 65 maça çıktı. Shomurodov bu maçlarda 37 gol atmayı başardı.

Shomurodov, uzun boyuyla dikkat çekiyor. 1.90 metre boyunda olan Özbek futbolcu, hava toplarında başarısı sayesinde takımın duran top organizasyonlarında ve uzun toplarında en çok gol atan isimleri arasında yer alıyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...