Tgrt Haber

Galatasaray taraftarı Avrupa'nın gündeminde! Almanlar hayran kaldı: 132 desibel mega ıslık konseri

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı
25 Ekim 2023 16:35 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 16:41
Galatasaray taraftarı Avrupa'nın gündeminde! Almanlar hayran kaldı: 132 desibel mega ıslık konseri

Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam sahasında Bayern Münih'i ağırlayan Galatasaray, maçın büyük bölümünde oyun üstünlüğünü elinde tutmasına rağmen sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Mücadeleye geniş yer ayıran Avrupa basını, Galatasaray taraftarına hayran kaldı. Münih'li futbolcuları adeta sağır eden coşkulu atmosfer için '132 desibellik mega ıslık konseri' benzetmesi yapıldı. İşte Galatasaray-Bayern Münih maçının dış basındaki yansımaları...

UEFA Şampiyonlar Ligi​ A Grubu'ndaki 3. maçında Galatasaray​, dün akşam grup liderliği için sahaya çıktığı maçta Bayern Münih​'e 3-1 mağlup oldu. Maçın yaklaşık ilk 70 dakikalık bölümünde 52 bine yakın taraftarının da desteğiyle rakibini adeta ablukaya alan sarı kırmızılılar, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Maçın son 20 dakikasında ayakta kalan konuk ekip ise az sayıda bulduğu şansları değerlendirince zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılıp Şampiyonlar Ligi'ndeki yenilmezlik serisini devam ettirdi.

Maçın ardından Bayern Münih​ cephesinde futbolcular ve teknik direktör Tuchel'in övgüler yağdırdığı Galatasaray​ taraftarı Avrupa basınında geniş yer buldu. Alman basını ateşli atmosfer için 'cehennem' ve 'mega ıslık konseri' ifadelerini kullanırken, İngiliz basını ise 'Galatasaray çığlık atarak geri döndü' manşetini kullandı.

ALMAN BASINI HAYRAN: 132 DESİBEL MEGA ISLIK KONSERİ

Kicker dergisi, "Buz gibi Bayern İstanbul'da üçüncü galibiyetini elde etti" başlığıyla verdiği haberde, Bayern Münih​'in, zayıf oynadığı ve Galatasaray​'ın birçok fırsatı kaçırdığı ilk yarıya rağmen İstanbul'da 3-1'lik başarıyı kutladığı ve böylelikle A Grubu'nda 3 galibiyetten sonra rahat bir şekilde lider olduğu ifade edildi.

Bild gazetesi ise "İstanbul'un ıslık cehenneminde geç gelen zafer" başlığını kullanarak, Bayern Münih​'in grubu birinci sırada bitirmek için önemli bir galibiyet aldığı belirtildi.

Alman Bild gazetesi, stattaki atmosferi mega ıslık konserine benzetti.
Alman Bild gazetesi, stattaki atmosferi mega ıslık konserine benzetti.

Haberde "132 desibel! Sonra Bavyera'nın süper forvet oyuncusuyla tanışın! Kane mega ıslık konserini bitirdi. Bavyeralılar için sonuç özellikle ikinci yarıda tahmin edilebilirdi. Galatasaray​'ın baskısı son bölümde işe yaramadı. Bayern oyuncularının her aksiyonda çok fazla zamanı ve alanı vardı. Sonuç olarak kazanan Bayern oldu" ifadeleri kullanıldı.

İkinci yarıda Bayern Münih​'in yavaş yavaş uyandığının ifade edildiği haberde, Harry Kane​'in 73. dakikada attığı golle Alman ekibinin teknik direktörü Thomas Tuchel'i kurtardığı ve 6 dakikada sonra da Jamal Musiala'nın Bayern Münih​'in üçüncü golünü attığı kaydedildi.

Galatasaray-Bayern Münih maçında seyirci rekoru kırıldı: 51 bin 792 taraftar...
Galatasaray-Bayern Münih maçında seyirci rekoru kırıldı: 51 bin 792 taraftar...

'CADI KAZANINDA KAZANDI'

Spiegel dergisi de "Bayern İstanbul'da sendeledi, ancak daha sonra 3 puanı güçlükle elde etti" başlığını kullandı.

Haberde, Bayern Münih​'in Galatasaray​ karşısında ilk yarıda öne geçtiği ancak sonra neredeyse gafil avlandığı belirtilerek, sonunda ev sahibi ekibin enerjisinin tükendiği ve Bayern Münih​'in bu fırsatı acımasızca kullandığı yorumu yapıldı.

Alman kamu yayıncısı ZDF televizyon kanalı, "Bayern İstanbul'un cadı kazanında kazandı" başlığını kullanarak, 50 bin coşkulu seyirci önünde alınan 3-1'lik galibiyet sayesinde Bayern Münih​'in grubunda liderliğini sürdürdüğü ifade edildi.

"İSTANBUL CEHENNEMİNDE ZAMANINDA UYANDI"

Alman özel televizyon kanalı NTV de "Bayern İstanbul'un cehenneminde zamanında uyandı" başlığıyla duyurduğu haberde, Galatasaray​'ın ilk yarıda daha iyi bir takım olduğu aktarıldı.

Sportbild dergisi ise "Kane mega ıslık konserini bitirdi" başlığını kullanarak, Galatasaray​ taraftarının ses düzeyinin 132 desibele ulaştığı bilgisini verdi.

Maçın oyuncusu seçilen Kingsley Coman, "Böyle ortamları seviyorum. Bunun gibi atmosferlerde çok fazla adrenalin var ve bu gece inanılmazdı" diye konuştu.
Maçın oyuncusu seçilen Kingsley Coman, "Böyle ortamları seviyorum. Bunun gibi atmosferlerde çok fazla adrenalin var ve bu gece inanılmazdı" diye konuştu.

"60 DAKİKALIK STRES"

Galatasaray​ ile Bayern Münih​ arasındaki maç Avrupa basınında da geniş yer buldu. İşte atılan manşetlerden bazıları...

Reuters: Bayern, Galatasaray​ deplasmanında ikinci yarıda attığı iki golle hayatta kalmayı başardı.

L'Equipe: Bayern kusursuz Şampiyonlar Ligi performansını Galatasaray​ karşısında da sürdürdü. Bavyeralılar, İstanbul devi karşısında zor bir sınava tabi tutulsa da maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Daily Mail: Harry Kane​ 12 maçta 11. golünü attı, Jamal Musiala son sözü söyledi, Thomas Tuchel'in ekibi zorlu İstanbul deplasmanından galip ayrıldı.

The Sun: Bayern Münih​, Coman'ın güzel bitirişiyle 1-0 öne geçmesine rağmen Galatasaray​ tarafından zor durumda bırakıldı. Galatasaray​ çığlık atarak geri geldi ve Kimmich'in yaptığı penaltı sonrası Icardi'nin penaltısıyla eşitliği sağladı. Ev sahibi ekip bundan sonra uzun süre oyuna hakim oldu ve kazanma ihtimali daha yüksek görünüyordu ancak Kane'in 73. dakikadaki vuruşu rüzgarı yelkenlerinden indirdi ve İngiliz oyuncu daha sonra Musiala'yı topla buluşturarak 3-1'lik galibiyeti getirdi.

BBC:Harry Kane​ attığı gol ve yaptığı asistle Bayern Münih​'in zorlu Galatasaray​ deplasmanından zaferle ayrılmasında büyük rol oynadı.

La Gazzetta dello Sport: Icardi, Galatasaray​'a yetmedi! Geç açılan Bayern Münih​ maçı 3-1 galip bitirdi.

Icardi'nin golünün ardından statta büyük coşku yaşandı.
Icardi'nin golünün ardından statta büyük coşku yaşandı.

Eurosport: FC Bayern Münih​ zorlu Galatasaray​ deplasmanında ayakta kaldı ve 3-1'lik galibiyet sonrası liderliğini pekiştirdi. 60 dakika süren stresin ardından 73'te Kane ve 79'da Musiala, Türk'lerin direncini kırdı.

Marca: Bayern maçı ikinci yarı çevirdi ve Galatasaray​'ı mağlup etti. 3'te 3 yapan Alman ekibi 9 puanla gruptan çıkmayı garantiledi sayılır.

AS: Harry Kane​, İstanbul'u fethetti! İlk yarıda fırsatlar bulan ev sahibi şansları tepti, Bayern Münih​ ikinci yarı Kane ile öne geçti, son sözü Musiala söyledi.

ESPN: Bayern Münih​, Galatasaray​ karşısında 70 dakika süren muhteşem baskıya rağmen rakibini 3-1 yenmeyi bildi.

Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...