Tgrt Haber

Galatasaray Cicaldau ile yollarını ayırdı! Süper Lig ekibine transfer oluyor

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
31 Temmuz 2023 17:26 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 17:31
Galatasaray Cicaldau ile yollarını ayırdı! Süper Lig ekibine transfer oluyor

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da bir yandan da yaprak dökümü yaşanıyor. Sarı kırmızılılar, büyük umutlarla transfer edilen Rumen futbolcu Cicaldau'yu Süper Lig ekibine gönderme kararı aldı.

Galatasaray​'a tarihinin en başarısız dönemlerinden birini yaşatan eski başkan Burak Elmas​ döneminde Romanya'nın Craiova takımından 6,5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen ancak Okan Buruk tarafından kadroda düşünülmeyen Alexandru Cicaldau​ ile yollar ayrılıyor.

Orta sahaya Kerem Demirbay​ ve Fred​ takviyesi yapmaya hazırlanan Galatasaray'da transfer uçakları birer birer inerken ayrılıklar da devam ediyor. Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç'tan sonra Rumen orta saha Cicaldau'nun da bileti kesildi.

KONYASPOR'A KİRALANDI

Sarı kırmızılıların İstanbul'daki ilk etap çalışmalarına katılan Cicaldau, Avusturya kampına götürülmemişti. TRT Spor'un haberine göre; yeni sezonda Türkiye'de oynamaya devam edecek olan 26 yaşındaki futbolcu, Süper Lig ekiplerinden Tümosan Konyaspor'da forma giyecek.

Kulüpler arasındaki anlaşma kapsamında Cicaldau bir sezon boyunca kiralık olarak yeşil-beyazlı takımın formasını giyecek. Rumen oyuncunun maaşını ise Galatasaray ödeyecek. Ancak bu ücret, Abdülkerim Bardakcı'nın transferinden doğan alacaktan düşülecek.

26 yaşındaki futbolcu, geçen sezonu Birleşik Arap Emirlikleri'nin Ittihad Kalba takımında kiralık olarak geçirmişti. Rumen orta saha, Ittihad Kalba'da çıktığı 30 maçta 5 gol 7 asist kaydetti.

Rumen oyuncunun, Haziran 2026'ya kadar sarı-kırmızılı takımla sözleşmesi bulunuyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...