Tgrt Haber

Galatasaray'dan 10 milyar liralık dev plan: Borç kapanacak!

04 Mart 2023 21:13 - Güncelleme : 04 Mart 2023 21:25
Galatasaray'dan 10 milyar liralık dev plan: Borç kapanacak!

Galatasaray, Florya'daki Metin Oktay Tesisleri'nin arazisindeki kalan 40 dönümü alarak 60 dönümlük araziyi bünyesine kattı. Sarı-kırmızılılar bu projelerden 10 milyar liralık gelir bekliyor.

Galatasaray​, Emlak Konut​'tan Florya​ arazisindeki 40 dönümü 1 milyar 170 milyon liraya satın aldı. Sarı-kırmızılılar, 60 dönüme ulaşan araziden 10 milyar lira bekliyor.

Geçen sezon tarihinin en kötü dönemini yaşayan Galatasaray bu sezona çok farklı girdi. Sarı-kırmızılılar sezona yıldız transferler yaparak başladı. Galatasaray, Lucas Torreira​, Sergio Oliveira, Leo Dubois, Haris Seferovic ve Mauro Icardi'yi kadrosuna kattı.

Spor Toto Süper Lig'de galibiyet serisi yakalayan Galatasaray, Nef Stadyumu'ndaki İstanbulspor galibiyetiyle liderlik koltuğuna oturdu. Ligin devre arasına lider giren sarı-kırmızılılar, kış transfer​ döneminde Kaan Ayhan, Sam Adekugbe ve Nicolo Zaniolo gibi isimlerle kadrosunu güçlendirdi.

HEM BORÇ KAPANACAK, HEM KEMERBURGAZ TESİSLERİ YAPILACAK

Galatasaray saha içi çalışmaların yanı sıra saha dışında da çalışmalarına devam ediyor. Sarı-kırmızılılar, 1 milyar 171 milyon 800 bin TL’ye satın aldı. Hürriyet'in haberine göre; Galatasaray Florya arazisinden elde edeceği gelirle hem borcunu kapatıp hem Kemerburgaz tesislerini tamamlamayı planlıyor.

Galatasaray, Mecidiyeköy'deki GS Leo Residences’ın %70'i olan 134 dairenin satışından yaklaşık 1.2 milyar liralık gelir elde etmişti. Sarı-kırmızılılar, Florya'daki arsa için bu geliri teminat gösterdi.

Galatasaray, Florya'daki tesisleri Kemerburgaz'daki tesislere taşıyacak ve Florya arazisine proje kapsamında villalar yapılacak.

Galatasaray Sportif A. Ş. Başkanvekili Erden Timur daha önce yaptığı açıklamada, "Florya’nın satışından 10 milyar TL’den fazla gelir bekliyoruz. Florya’ya yapılacak olan dairelerden 108 tane satılınca inşaat masrafı, 137 tane satılınca Galatasaray’ın borcu kapanıyor" ifadelerini kullanmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...