Tgrt Haber

Galatasaray'dan TFF'ye sürpriz talep: Yabancı sayılmasınlar

28 Mart 2023 19:00 - Güncelleme : 28 Mart 2023 19:07
Galatasaray'dan TFF'ye sürpriz talep: Yabancı sayılmasınlar

Azerbaycan'da depremzedeler için Karabağ ile yardım maçı düzenleyen Galatasaray, Türkiye Futbol Federasyonu'na Türki cumhuriyetlerin futbolcularıyla ilgili bir öneride bulunacağı öne sürüldü.

Karabağ ile Azerbaycan'da depremzedelere yardım kampanyası çatısı altında hazırlık maçı düzenleyen Galatasaray​, mücadeleye yoğun ilginin ardından Federasyon'a öneride bulunmaya hazırlanıyor

'TÜRKİ CUMHURİYETLERDE OYNAYANLAR YABANCI SAYILMASIN' TALEBİ

Sarı-kırmızılılar, TFF'nin kapısını çalarak Türki cumhuriyetlere dair bir öneride bulunacak.

Habertürk'ün haberine göre, Galatasaray, Türki Cumhuriyetlerde top koşturan futbolcuların, Süper Lig​'de yabancı kontenjanında sayılmaması için bir rapor sunmaya hazırlanıyor.

BREZİLYA VE PORTEKİZ ÖRNEĞİ

Brezilya ve Portekiz arasında özel anlaşmaya göre her iki ülke vatandaşlarının, iki ülke arasında vize almasına gerek duymadan serbestçe hareket edip, herhangi bir çalışma iznine ihtiyaç duymadan çalışabilmelerine olanak sağlıyor. Bu anlaşma futbolcular da etkiliyor. Brezilyalı futbolcular, Portekiz'de yabancı statüde sayılmıyor.

Bu örnekle sarı-kırmızılı yönetim TFF'ye bu öneride bulunurken Brezilya-Portekiz örneğini rapora ekleyecek.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...