Tgrt Haber

Galatasaray'ın sol bekte yeni hedefi Wendell

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Yeni Şafak
13 Haziran 2023 11:30 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 11:41
Galatasaray'ın sol bekte yeni hedefi Wendell

Yeni sezonda sol bek bölgesini mutlak güçlendirmek isteyen Galatasaray, son olarak Porto'nun 29 yaşındaki Brezilyalı oyuncusunu Wendell'i gündemine aldı. Sarı-kırmızılı yöneticiler, Portekiz ekibi ve Wendell'in temsilcileriyle mali şartları görüşüyor.

Galatasaray​, şampiyon olarak tamamladığı 2022-2023 sezonunda en büyük problemi sol bek bölgesinde yaşadı.

Devre arasında Van Aanholt ile yollarını ayıran sarı-kırmızılı takım, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Hatayspor'dan kiraladığı Adekugbe'nin de 1 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kullanmadı.

Kontratı biten Emre Taşdemir'in de takımdan ayrılmasıyla sol bekte tek opsiyon Kazımcan Karataş​ kaldı. Kazımcan ligin son haftaların gösterdiği etkili performansla beğeni toplasa da Cimbom bu bölgeyi güçlendirmek istiyor.

ASLAN'DAN WENDELL HAMLESİ

Galatasaray yaz transfer döneminde sol bek sorunun kökten çözmek isterken, Liverpool'un Yunan sol beki Konstantinos Tsimikas'tan sonra Porto'dan Wendell'i gündemine aldı.

Portekiz ekibiyle temaslara başlayan sarı-kırmızılı takım, oyuncu için mali şartları araştırıyor. Porto'nun Wendell için 5 milyon Euro'dan pazarlıklara başlaması bekleniyor.

WENDELL KİMDİR?

Wendell 20 Temmuz 1993 tarihinde Fortaleza şehrinde doğdu. 1,76 m boyundaki Brezilyalı oyuncunun tam adı Wendell Nascimento Borges'dir. Sol ayağını etkili bir biçimde kullanan Wendell defans oyuncusu olarak sol bek mevkiinde görev alıyor.

Brezilya'da Iraty altyapısında yetişen ve daha sonra ülkesinde Londrina, Parana ve Gremio formaları giyen Wendell, 2014 yılında Bayer Leverkusen'e transfer olarak Avrupa'ya adım attı. 29 yaşındaki oyuncu, 2021-2022 sezonunda ise 4.3 milyon Euro karşılığında Porto'ya transfer oldu.

Porto ile başarılı iki sezon geçiren Wendell, ilk sezonunda Portekiz Ligi ve Portekiz Kupası'nı kazandı. Bu sezon 44 maça çıkan ve 2 gol ve 5 asistlik katkı sağlayan tecrübeli oyuncu, Portekiz Lig Kupası ve Portekiz Süper Kupası'nı kazandı.

Wendell'nin Portekiz ekibiyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek.

Kaynak: Yeni Şafak

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...