Tgrt Haber

Hakan Çalhanoğlu'ndan Stefan Kuntz sözleri: "Hoca konusunda görüşümü aldılar"

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TRT Spor
21 Eylül 2023 13:19 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 13:33
Hakan Çalhanoğlu'ndan Stefan Kuntz sözleri: "Hoca konusunda görüşümü aldılar"

Stefan Kuntz'un görevinden alınmasında kaptan Hakan Çalhanoğlu'nun etkili olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Çalhanoğlu, Kuntz'un ayrılık süreciyle ilgili ilk kez konuşurken yeni hocayla ilgili görüşünün de alındığını söyledi. Çalhanoğlu, aday kadroya davet edilmeyen Emre Mor hakkında da çarpıcı ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Japonya​ ile oynanan hazırlık maçının ardından Stefan Kuntz​,"Benim sorumluluk alanım oyuncular. Ben, oyuncularımdan bazı şeyleri beklerim. Oyuncular da A Milli Takım​ için %100'ünü verecek seviyeye gelmeli. Ben milli oyuncuydum, Almanya'da oynadım. Alman hocası olarak Türk Milli Takımı başında kenardaysam, bu maçları kazanmak için oradayım! Tüm teknik ekibimle beraber çok fazla efor harcıyoruz. Bizim tek hedefimiz Türk Milli Takımı'nı geliştirmek. Bunun için gururluyuz. En çok canımı acıtan konu, oyuncularım %100'ünü vermiyorsa, bu canımı acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil." sözleriyle oyuncularını eleştirmişti..

A Milli Takım'ın kötü gidişatı sonrası Stefan Kuntz uzun süredir tartışılırken Alman hoca ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmış ve TFF eski yönetim kurulu üyesi Selim Soydan, "Kitabın ortasından konuşacağım. Hakan Çalhanoğlu​, Kuntz'un gönderilmesi için iki kere yönetimle konuştu." ifadelerini kullanmıştı.

HAKAN ÇALHANOĞLU: "BU AÇIKLAMALAR TECRÜBELİ BİR TEKNİK ADAM OLSA YAPABİLABİLİR MİYDİ?

Teknik direktör Stefan Kuntz'un görevden alınmasının ardından sürece dahil olduğu iddia edilen İtalyan devi Inter'de forma giyen milli futbolcu A Milli Takım'ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, TRT Spor'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Stefan Kuntz'la hiçbir sorunu olmadığını belirten yıldız futbolcu, "Hoca çok pozitif bir insandı ama bir genç milli takım hocasıydı. Gençlerle daha iyi kontak kurabilirsiniz ama bazı futbolcular tarafından kabul görmeyebilir bu davranışlarınız. Yapılan bazı açıklamalar var. Bu açıklamalar tecrübeli bir teknik adam olsa yapılabilir miydi?" dedi.

"BİR SİSTEMİMİZ OLMALI"

2 sezondur Inter'de 6 numara oynadığını dile getiren Hakan Çalhanoğlu, "Buraya gelen futbolcunun milli takımın nasıl oynadığını bilmesi lazım. Bir sistemimiz olması lazım. Benim pozisyonum artık farklı." şeklinde konuştu.

"HOCA KONUSUNDA GÖRÜŞÜMÜ ALDILAR"

TFF yetkililerinin yeni teknik direktör konusunda görüşünü aldığını kaydeden Çalhanoğlu, "Milli takım futbolcularının 'Biz yerli hoca istiyoruz' diye bir beyanı yok. Hangi hoca gelirse onunla çalışırız. TFF yetkilileri, takım kaptanı olarak benim görüşümü aldılar hoca konusunda." sözlerini sarf etti.

EMRE MOR​ İDDİALARINA CEVAP VERDİ

Emre Mor'un milli takıma alınıp alınmamasıyla bir ilgisinin olmadığını söyleyen Hakan Çalhanoğlu, "Menajerini de tanımam, alakam yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TRT Spor

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...