Tgrt Haber

Hatayspor gelecek sezon lige dönüyor

21 Mart 2023 14:15 - Güncelleme : 21 Mart 2023 14:25
Hatayspor gelecek sezon lige dönüyor

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle Süper Lig'den çekilen Atakaş Hatayspor, önümüzdeki sezon planlamalara başladı.

Hatay​'da yaşanan yıkım sonrası ligden çekilme kararı alan kulübün onursal başkanı ve Hatay​ Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş​, yeni sezonun planlamasına başladıkları ifade etti. 

Hatay​ ekibinde Ganalı futbolcu Christian Atsu​, Sportif Direktör Taner Savut, altyapı kaleci antrenörü Hüseyin Danahaliloğlu, 15 yaş altı oyuncusu Fatin Can, 14 yaş altı futbolcusu Hamza Sürer, malzeme sorumlusu Onur Akdeniz ve mutfak çalışanı Suzan Berber, depremde hayatını kaybetti. 

''MÜSABAKALARIN BAŞLAMASI ŞEHRİMİZ İÇİM MOTİVASYON KAYNAĞI''

Gelecek sezon hem futbol hem diğer branşlarda spora dönmeyi planladıklarını ifade eden Savaş, "Depremde çok büyük yara aldık, insanlarımız çok üzgündü ve o şartlarda müsabakalara devam etme şansımız yoktu. Hem Hatayspor​ hem de süper liginde yer aldığımız branşlardan çekildik ama 2023-2024 sezonunda Hatayspor​ ve diğer tüm branşlarımızla liglerde yer almak istiyoruz. Aynı şekilde bıraktığımız yerden devam edeceğiz. İnşallah takımlarımızın müsabakalara başlaması, şehrimiz adına moral ve motivasyon kaynağı olacaktır. Bu nedenle önümüzdeki yıldan itibaren takımlarımızın liglerde boy göstermelerini istiyoruz." cümlelerini kullandı. 

VOLKAN DEMİREL​ ARTIK BİR HATAYLI

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek oyuncuların büyük bölümüyle yolların ayrılacağını ancak sözleşmesi devam eden isimlerle yola devam edileceğini vurgulayan Lütfü Savaşi, "Volkan hocamız ve yöneticiler önümüzdeki yılın planlamasını yapıyorlar. Biraz daha yaralarımızı sardıktan sonra sporcu kardeşlerimizle konuşacağız ve önümüzdeki yılın Hatayspor​'unu oluşturacağız." ifadelerini kullandı. 

Teknik direktör Volkan Demirel​'in depremin ilk zamanlarındaki davranışlarıyla artık bir Hataylı olduğunu belirten Savaş, "O talihsizliği yaşadığımız günlerde ağlayarak 'Hatay'a sahip çıkın.' diyen Volkan hocayı hepimiz seviyoruz. Biz onu sadece teknik direktör olarak değil, Hatay​ sevdalısı kardeşimiz olarak bağrımıza basıyoruz. İnşallah uzun yıllar Atakaş Hatayspor​'umuza hizmet eder. Buradan milli takıma ya da çok büyük bir takıma giderek antrenörlük hayatına devam etmesini de isteriz." değerlendirmesinde bulundu. 

''ATSU GİTMEKTEN VAZGEÇMİŞTİ''

Göçük altında kalarak vefat eden Christian Atsu​'nun depremden önceki akşam attığı gol sonrası takımdan ayrılmaktan vazgeçtiğini söyleyen başkan, "Çünkü hep yedek kalıyordu, ilk oynadığı maçta sakatlanmıştı. Müzmin sakatlığı vardı. Hazır olduğunu ifade ettiğinde hocamız onu oynatmak istedi. Maçtan bir gün önce 'Bırakın gideyim." demiş. Volkan hocamız da 'Maçta sana ihtiyacım var.' demiş. Maçın son periyodunda Atsu'yu oyuna soktu ve uzatmada müthiş frikik vuruşuyla gol attı. Aslında o akşam saat 23.00’te İstanbul'a, ardından da yurt dışına gitmek için bilet almış ama maçtan sonraki sevinç çığlıkları, Volkan hocamızın onu kucaklaması ve arkadaşlarının sevinç gösterisinde bulunmasıyla gitmekten vazgeçmiş." dedi.

Gelecek sezon iç saha maçlarını Hatay​'da oynamayı istediklerini belirten Savaş, Yeni Hatay​ Stadyumu'nda çok büyük hasarın olmadığı yönünde bilgi aldığını kaydetti.

 

Kaynak: AA
Sonraki Haber Yükleniyor...