Tgrt Haber

İtalya'dan Morutan için sürpriz takas teklifi

06 Haziran 2023 19:56 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 20:10
İtalya'dan Morutan için sürpriz takas teklifi

Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da transfer çalışmaları başladı. Sarı-kırmızılıların kadroda düşünmediği ve İtalyan ekibi Pisa'ya kiraladığı Olimpiu Morutan'a Serie A ekibinin talip olduğu ve bu transfer için sezon başında sarı-kırmızılı takımın gündemine gelen forvet oyuncusunu önerdiği iddia edildi.

Okan Buruk​ yönetimindeki şampiyon Galatasaray​'da kurmaylar Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak ve Avrupa'da ses getirmek adına transfer çalışmalarını hızlandırdı.

Sarı-kırmızılılarda kadrodaki geleceği belirsiz olan Olimpiu Morutan​ konusunda sıcak bir gelişme yaşandı. Rumen orta saha için Serie A​ ekibinin Galatasaray'ın kapısını takas teklifiyle çaldığı öne sürüldü.

TERİM GETİRDİ, BURUK GÖNDERDİ

Galatasaray'da Fatih Terim'in gençleşme projesi dahilinde kadroya takviye edilen iki Rumen'den biri olan Olimpiu Morutan için 4 milyon 200 bin Euro bonservis bedeli ödenmişti.

24 yaşındaki on numara, sarı-kırmızılılarda beklenen performansı gösteremedi. Rumen oyuncu Okan Buruk tarafından takımda düşünülmedi ve sezon başında İtalya Serie B ekibi Pisa'ya kiralandı.

Galatasaray'ın kiralama bedeli olarak 150 bin Euro'yu kasasına koyduğu Rumen yıldızın sözleşmesindeki satın alma opsiyonunu Pisa kullanmadı. Olimpiu Morutan, Serie B ekibinde 36 maçta forma şansı buldu. Başarılı oyuncu bu süreçte 6 gol ile 8 asist üreterek dikkatleri üzerine çekti.

SÖZLEŞMESİ 2026'DA BİTİYOR

Universitatea Cluj'da futbola başlayan Olimpiu Morutan, Botosani ve FCSB formaları giydi.

Rumen on numaranın Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Olimpiu Morutan'ın güncel piyasa değeri 5 milyon Euro civarında...

Romanya Milli Takımı'nda 7 maçta şans bulan 24 yaşındaki on numara, 1 gol atma başarısı gösterdi.

SALERNITANA​'DAN SÜRPRİZ TAKAS TEKLİFİ

İtalyan basınında yer alan habere göre; Serie A ekibi Salernitana, Olimpiu Morutan'ı kadrosuna dahil etmek için harekete geçti. 24 yaşındaki on numara için Çizme temsilcisinin sarı-kırmızılıların kapısını takas teklifiyle çaldığı belirtildi.

Salernitana'nın Olimpiu Morutan için Erik Botheim'ı takasta sarı-kırmızılılara önerdiği vurgulandı. Serie A ekibinde sportif direktör Morgan De Sanctis'in Olimpiu Morutan konusunda çok ısrarcı olduğu kaydedildi.

İtalya'dan Morutan için sürpriz takas teklifi

GALATASARAY, SEZON BAŞINDA BOTHEİM'I İSTEMİŞTİ

Galatasaray'ın sezon başı transfer döneminde kadrosuna katmak istediği ancak Salernitana'nın kadrosuna kattığı Norveçli oyuncu bu sezon 29 maçta şans buldu. Erik Botheim bu mücadelelerde 1 gol ile 3 asist üretti.

Lyn altyapısında yetişen Erik Botheim; Rosenborg, Stabaek, Bodo Glimt ve Krasnodar formaları giydi.

Norveçli futbolcunun Serie A ekibiyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Erik Botheim'ın güncel piyasa değeri 3 milyon 800 bin Euro...

Kaynak: Skorer
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...