Tgrt Haber

Kylian Mbappe için devlet desteği! Suudi Arabistan’dan flaş transfer hamlesi

23 Temmuz 2023 09:17 - Güncelleme : 23 Temmuz 2023 09:17
Kylian Mbappe için devlet desteği! Suudi Arabistan’dan flaş transfer hamlesi

Kulübü PSG tarafından Japonya kampına alınmayarak satış listesine konan Kylian Mbappe’nin Suudi Arabistan’a transfer olacağı öne sürüldü. İddiaya göre Suudi Arabistan hükümeti, teknik direktör Jorge Jesus’un takımında görmek istediği Fransız yıldız için yıllık 500 milyon Euro ödeme yapılması için destek sağlayacak.

Fransa Ligue 1’de Monaco’dan PSG’ye astronomik bedelle adeta futbolda yeni bir çağ başlatan Kylian Mbappeiçin büyük bir iddia ortaya atıldı.

Fransız basınından Foot Mercato’nun haberine göre Suudi Arabistan hükümeti, 24 yaşındaki futbolcunun, ülkenin takımlarından Al Hilal’e transferi için maddi destek sağlama kararı aldı.

YILLIK 500 MİLYON EURO MAAŞ İDDİASI

İddiaya göre devlet desteğini arkasına alan Al Hilal, Fransız golcünün bonservisi için PSG’ye 200 milyon Euro ödeyecek. Suudi Arabistan ekibi, yıldız futbolcuya da yıllık 500 milyon Euro maaş verecek.

REAL MADRID​'DE OYNAMAK İSTİYOR

Öte yandan Kylian Mbappe, PSG​ tarafından Real Madrid ile anlaştığı gerekçesiyle kulübün Japonya’da gerçekleştireceği kampın kadrosuna dahil edilmedi.

L’Equipe’te yer alan habere göre ise 24 yaşındaki yıldız futbolcu, kariyerine Avrupa’da devam etmek istiyor. Mbappe, PSG’den ayrılması halinde yalnızca Real Madrid’de forma giymek istiyor ve Suudi Arabistan’da oynamayı net bir şekilde düşünmüyor.

180 MİLYON EURO'YA TRANSFER OLDU

Kylian Mbappe, 2018-19 sezonu transfer döneminde Monaco’dan PSG’ye 180 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştu.

Ligue 1’de PSG formasıyla 176 maça çıkan yıldız futbolcu; 148 gol ve 55 asistle 203 gole direkt katkı sağladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...