Tgrt Haber

Manchester United'da tribün şaşkınlığı! Soruşturma başlatıldı

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2023 14:53 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 15:12
Manchester United'da tribün şaşkınlığı! Soruşturma başlatıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a sahasında 3-2 kaybeden İngiliz devi Manchester United'da, sarı-kırmızılı taraftarların Old Trafford'da beklenen sayıdan çok daha fazla olması tartışmalara neden oldu. İşte detaylar...

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United​'ın, UEFA Şampiyonlar LigiA Grubu​ ikinci hafta maçında temsilcimiz Galatasaray​'a Old Trafford​'da 3-2 yenilmesinin yankıları İngiliz basında hala sürüyor.

Manchester ekibinde, bir yandan mağlubiyetin üzüntüsü yaşanırken bir yandan da kendi sahalarında oynadıkları maçta Türk taraftarların sayıca bu kadar fazla olmasının şaşkınlığı yaşanıyor. United kulübü, bu kadar çok biletin deplasman taraftarlarının eline nasıl geçtiğini araştırıyor.

SEZONLUK BİLET SAHİPLERİ BİLETLERİNİ SATTI

BBC'nin haberine göre; Old Trafford'da oynanan maçta çok sayıda Galatasaray taraftarının bulunmasının sebebi olarak sezonluk bilet sahiplerinin biletlerini satması olarak gösterildi.

Manchester United, Devler Ligi maçı için sarı-kırmızılı taraftarlara 2 binin altında bilet ayırmıştı. Ancak karşılaşma sırasında tribünlerde bu sayının çok üstünde Galatasaraylı olduğu ortaya çıkmıştı.

Kulüp kaynaklarından alınan bilgiye göre, misafir seyircilerin stada girme riskini azaltmak için Türk adresli taraftarlara bilet satılmasının yasaklanması da dahil olmak üzere çeşitli tedbirler alınmıştı.

Galatasaray, Manchester United galibiyetini taraftarıyla kutladı.

MAÇ SONU TRİBÜNLERDE KUTLAMA YAPILDI

Aspor'un Manchestereveningnews'ten derlediği habere göre; Maçın bitiş düdüğünün çalması ve United taraftarlarının stadyumdan ayrılmasının ardından tribünlerde büyük bir kutlamanın olduğu belirtildi.

Haberde, büyük bir seyirci kitlesinin Sir Alex Ferguson standında bir arada otururken mücadele sonrası kutlamalara katılmak için deplasman tarafına akın ettiği vurgulandı.

Ayrıca skorbordun bulunduğu üst katta da önemli sayıda Galatasaray taraftarının yer aldığı ve o kademenin üzerinde asılı olan Sir Matt Busby'ye ithaf edilen pankartın bir bölümünün indirdildiği kaydedildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu gelişmelerin ardından kulübün iç saha biletlerinin deplasman taraftarlarının eline nasıl geçtiğini belirlemek için kapsamlı bir soruşturma başlattığı ifade edildi.

Araştırmalar sonucu; çoğunluğun ya bilet satışı yoluyla ya da resmi kanallar aracılığıyla stada geldiğinin ve İngiltere merkezli Galatasaray taraftarlarının da maç için bilet satın aldığının tespit edildiği aktarıldı.

Diğer yandan kulübün, Avrupa'daki her maç için 'deplasman taraftarlarının kendi sahalarına sızma riskini en aza indirmek için, Türkiye adresi olan herkese bilet satışının yasaklanması da dahil olmak üzere' tüm önlemleri aldığı bildirildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...