Tgrt Haber

Mauro Icardi fırtınası Avrupa'yı da sardı: Mbappe ve Haaland'ı geride bıraktı!

31 Ağustos 2023 11:17 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 11:39
Mauro Icardi fırtınası Avrupa'yı da sardı: Mbappe ve Haaland'ı geride bıraktı!

Attığı kritik gollerle Galatasaray’ı Şampiyonlar Ligi’ne taşıyan Mauro Icardi, performansıyla büyülemeye devam ediyor. Arjantinli yıldız golcü, 2023 yılında oynadığı 24 karşılaşmada 29 gole etki ederken (23 gol-6 asist) Avrupa'da maç başına skora en çok katkı yapan isim oldu. Aslan'ın gol makinesi, Haaland ve Mbappe gibi dünya yıldızlarını bile geçti. İşte detaylar...

Galatasaray​, Molde​'yi iki maçta da yenerek adını Şampiyonlar Ligi​ gruplarına yazdırdı.

Bu maçlarda gösterdiği etkili performans ve attığı harika golle dikkat çekenMauro Icardi futbolseverleri kendine hayran bıraktırmaya devam ediyor.

Ligde 23. şampiyonluğun baş mimarı olan Arjantinli golcü, yeni sezona da damgasını vuruyor.

CİMBOM'A DEVLER LİGİ KAPISINI AÇTI

Sarı-kırmızılı takımda hazırlık kampı geçirmemesine rağmen aradaki farkı özel idman programıyla kapatarak Şampiyonlar Ligi yolundaki son engel Molde maçlarında kalitesini konuşturan Tangocu, 2 gol-1 asistiyle turu Aslan'a getirdi.

Bu sezon çıktığı 6 maçta fileleri 5 kez sarsıp 1 de gol pası veren Icardi'nin harika performansı sadece Türkiye​'de değil Avrupa'da da dikkat çekti.

DÜNYA YILDIZLARINI GERİDE BIRAKTI!

En iyi 10 lig ve Avrupa kupalarının baz alındığı değerlendirmede Mauro Icardi, 2023 yılı içerisinde oynadığı 24 müsabakada 29 gollük (23 gol-6 asist) performansıyla, maç başına skora en fazla katkı sağlayan (1,20) oyuncu oldu.

PSG'nin Fransız yıldızı Kylian Mbappe (1,04) ve Manchester City'nin dünyaca ünlü futbolcusu Erling Haaland'ı (1.03) bile geçen Mauro, zirveye kimseyi yaklaştırmadı.

Galatasaray taraftarının aşkı, bu listede Napoli'den Victor Osimhen (1,03), Liverpool'da Mısırlı yıldızı Mohamed Salah (0,92), Tottenham'dan Bayern Münih'e geçen Harry Kane (0,88) gibi isimleri geride bırakarak önemli istatistiğe imza atarken Cimbom'a büyük katkı sağladı.

Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...