Tgrt Haber

A Milli Takım'a tam destek! Berlin'de yer gök kırmızı: Cumhurbaşkanı Erdoğan maçı izledi

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
06 Temmuz 2024 17:27 - Güncelleme : 06 Temmuz 2024 23:56

Tüm Türkiye, bugün çeyrek finalde oynayacağımız Hollanda maçına kilitlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Takıma destek olmak amacıyla maçı statta izlemek için Almanya'da stada geldi. Öte yandan heyecanla beklenen karşılaşma öncesi Türk taraftarlar Berlin sokaklarını kırmızı-beyaza boyadı.

Almanya​'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde A Milli Futbol Takımımızın Hollanda​ ile karşı karşıya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, millilerimizin çeyrek final karşılaşmasını izlemek için Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda yerini aldı. Stadyuma gelen Erdoğan alkışlarla karşılandı.

Maçı tribünlerden izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Semih'in attığı gole sevinci kameralara yansıdı.

A Milli Takım'a tam destek! Berlin'de yer gök kırmızı: Cumhurbaşkanı Erdoğan maçı izlemek için stada geldi - 1. Resim

SOKAKLAR KIRMIZI-BEYAZ OLDU

Türk taraftarlar, mehter marşı eşliğinde meşaleler yakıp, tezahüratlar söyledi. Futbolseverler millilere destek verirken, sokakları da kırmızı-beyaza çevirdi.

Milli Takım'a tam destek! Berlin'de yer gök kırmızı: Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'ya hareket etti - 3. Resim

HEDEF YARI FİNAL

Zorlu karşılaşma öncesi taraftarlar karşılaşma ile ilgili düşüncelerini paylaşarak Milli Takım'dan galibiyet beklediklerini ifade ettiler.

Binlerce taraftarlar daha sonra maçın oynanacağı stadyuma yürüdü.

Milli Takım'a tam destek! Berlin'de yer gök kırmızı: Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'ya hareket etti - 4. Resim

ERDOĞAN PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bugün Azerbaycan'ın Şuşa kentinde düzenlenecek olan Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılacağı program iptal edildi.

Erdoğan bu kararı çeyrek final mücadelesinde yıldız futbolcumuz Merih Demiral'in 'bozkurt işareti'nin ardından gelen baskılar sonrası aldı.

A Milli Takım'a tam destek! Berlin'de yer gök kırmızı: Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'ya geldi - 5. Resim

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada yarı finale yükselmek için Berlin Olimpiyat Stadı'nda Hollanda ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı​'na destek vermek amacıyla "TUR" uçağıyla Berlin'e gelen Erdoğan'ı, Berlin Havalimanı'nda, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer ilgililer karşıladı.

Milli Takım'a tam destek! Berlin'de yer gök kırmızı: Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'ya hareket etti - 5. Resim

ERDOĞAN'DAN MERİH DEMİRAL AÇIKLAMASI

UEFA'nın Merih Demiral'ın bozkurt işaretli gol sevinciyle ilgili soruşturmasına ilişkin konuşan Başkan Erdoğan, , "Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu? Orada Merih heyecanını bu görüntüyle verdi." ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...