Tgrt Haber

Olimpiu Morutan, Ankaragücü tarihinin en pahalı transferi oldu!

20 Ağustos 2023 22:17 - Güncelleme : 20 Ağustos 2023 22:22
Olimpiu Morutan, Ankaragücü tarihinin en pahalı transferi oldu!

Olimpiu Morutan, Galatasaray’dan Ankaragücü’ne 3 milyon Euro’ya transfer oldu. Rumen futbolcu, bu bedelle Başkent ekibinin tarihindeki en pahalı transferi oldu.

Galatasaray’dan geçen sezon İtalya Serie B​ ekibi Pisa’ya kiralanan ve bu sezon yapılanmasında düşünülmeyen Olimpiu Morutan, Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü’ne transfer​ oldu.

Sarı-kırmızılılardan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre 24 yaşındaki Rumen futbolcu için Başkent ekibi, 3 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Bu rakam ile birlikte Morutan, Ankaragücü​ tarihindeki en pahalı futbolcu oldu.

GALATASARAY​'DAN KAP AÇIKLAMASI

Galatasaray’dan KAP’a yapılan açıklama şöyle:

“Profesyonel futbolcumuz Olimpiu Vasile Moruţan’ın transferi konusunda MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, şirketimize 3.000.000 euro tutarında transfer bedeli ile futbolcunun sonraki satışından elde edeceği gelirin %50'sini (3.000.000 eurodan az olmamak kaydıyla) ödeyecektir. MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 30 Haziran 2024 tarihine kadar ek 3.000.000 euro transfer bedeli ödemesi durumunda sonraki satışından elde ettiği transfer geliri karının %25'lik kısmını şirketimize ödeyecektir.

Yapılan anlaşma gereği, kulübümüzün 3.000.000 euro transfer bedeli tutarı ile futbolcuyu şarta bağlı geri transfer etme hakkı bulunmaktadır.”

ANKARAGÜCÜ TARİHİNİN EN PAHALI TRANSFERLERİ

Olimpiu Morutan’ın başını çektiği Ankaragücü tarihinin en pahalı transferleri ise şöyle:

  • Olimpiu Morutan (Galatasaray): 3 milyon Euro
  • Stanislav Sestak (Bochum): 2.2 milyon Euro
  • Marek Sapara (Rosenborg): 2.2 milyon Euro
  • Robetok Vittek (Lille): 2.1 milyon Euro
  • Dever Orgill (Wolfsberger): 800 bin Euro
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...