Tgrt Haber

Süper Lig’e göz kırptılar! Premier Lig'de dev maç için flaş talep

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
04 Ekim 2023 18:40 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 20:12
Süper Lig’e göz kırptılar! Premier Lig'de dev maç için flaş talep

İngiltere Premier Lig’de, Süper Lig’den görmeye aşina olduğumuz VAR tartışmasının sonuçlanmasının ardından Liverpool’dan flaş bir talep geldi. Liverpool; Tottenham ile deplasmanda oynadığı maçta VAR’dan gelen hatalı kararla iptal edilen golü nedeniyle karşılaşmanın tekrarlanmasını talep etti.

İngiltere Premier Lig’in 7. haftasında zirve mücadelesi veren ekiplerden Tottenham; bir başka şampiyonluk adayı Liverpool’u konuk etti. Liverpool’un 2-1 yenildiği karşılaşmanın 34. dakikasında Kolombiyalı forvet Luis Diaz’ın ağlara gönderdiği top; VAR’dan gelen kararla ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

KAYITLAR YAYINLANDI; HATALI KARAR TESCİLLENDİ

Karşılaşmada tartışma yaratan gol iptali kararının ardından İngiltere Futbol Federasyonu, VAR kayıtlarını yayınlayarak gerçeği ortaya çıkardı. Yayınlanan kayıtlarda Liverpool’un golünün nizami olduğu tescillenirken kırmızı-beyazlıların Alman çalıştırıcısı Jürgen Klopp​, gerçekleşmesinin mümkün görmese de maçın tekrarlanmasını istediğini belirtti.

“HATANIN NEDENİNİN ÖNEMİ YOK”

Konuya ilişkin Ada basınına açıklama yapan Klopp, “Hakem ile VAR arasındaki ses kayıtlarını dinlemem hiçbir şey değiştirmedi. Hatanın neden gerçekleştiğinin pek bir önemi yok. Sonucu gördüm, bir gol gördüm ve sayılmadığını gördüm. Konunun doğru bir şekilde ele alınması gerçekten çok önemli.

“TEK ÇÖZÜM YOLU MAÇ TEKRARI”

Hakemler bunu bilerek yapmadılar. Bunu unutmamak gerekiyor. Evet, çok bariz ve büyük bir hata yaptılar ama bence çözüm yolu hala bulunabilir. Bence bu maçın tekrar edilmesi tek çözüm yolu ama böyle bir şeyi yapacaklarını tahmin etmiyorum” diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...