Tgrt Haber

Samet Akaydın, PFDK'ye sevk edildi!

22 May 2023 22:43 - Güncelleme : 22 May 2023 23:33
Samet Akaydın, PFDK'ye sevk edildi!

Son dakika spor haberi: Fenerbahçe'nin stoperi Samet Akaydın, 3-1 kazanılan Trabzonspor maçında "tükürmesi" nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçeli futbolcu Samet Akaydın​'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF​'den yapılan açıklamada, 29 yaşındaki savunma oyuncusunun Trabzonspor​ karşılaşmasında "tükürmesi" nedeniyle tedbirli olarak disipline gönderildiği belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü futbolcusu SAMET AKAYDİN’in 18.05.2023 tarihinde oynanan FENERBAHÇE​ A.Ş.-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki “tükürmesi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 22.05.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Samet Akaydın'ın bu hareketi maçtan sonra sosyal medyada gündem olmuş ve 28 yaşındaki stoperin bu hareketi tepki çekmişti. Trabzonspor da maçtan sonra sert bir açıklama yapmıştı.

TRABZONSPOR'DAN SERT AÇIKLAMA!

Bordo-mavili takım, "BU BİR REZİLLİKTİR, İĞRENÇLİKTİR!" başlıklı açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

Fenerbahçe ile 18 Mayıs 2023 tarihinde oynadığımız karşılaşmada futbolcumuz Mahmoud Trezeguet’ye yapılan insanlık dışı hareketi şiddetle kınıyoruz.

Trezeguet’nin gol sevinci sonrasında secdeye giderkenFenerbahçeli futbolcu Samet Akaydın’ın ‘dönerek’ oyuncumuzun üzerine doğru tükürmesi rezilliktir ve iğrençliktir!

Samet Akaydın'a tüm futbol paydaşlarının tepki koymasını, başta Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu’ndan da ivedilikle gereğinin yapılmasını bekliyoruz.

Sporun, dostluk, sevgi ve saygı temelinde yeniden inşa edilmesi için tüm spor camiasını bir araya gelmeye, bu tür saldırganlık ve insanlık dışı hareketleri reddetmeye ve futbolun gerçek değerlerini korumaya çağırıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

https://twitter.com/Trabzonspor/status/1659844416821968899

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...