Tgrt Haber

UEFA düğmeye bastı: Beşiktaş'a ceza yolda

05 Ağustos 2023 17:53 - Güncelleme : 05 Ağustos 2023 17:54
UEFA düğmeye bastı: Beşiktaş'a ceza yolda

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu’nda Beşiktaş, Arnavutluk temsilcisi Tirana’yı 3-1 ve 2-0’lık skorlarla elemeyi başardı. Siyah-beyazlıların deplasmanda 2-0 kazandığı karşılaşmada ilk düdüğün hemen öncesinde sahaya atılan meşalelerden dolayı UEFA, Beşiktaş için inceleme başlattı.

Arnavutluk’ta oynanan ve Beşiktaş’ın 2-0 galibiyetiyle sonuçlanan UEFA Avrupa Konferans Ligi​ karşılaşması öncesi siyah-beyazlı taraftarlar, sahaya yabancı madde atmıştı.

Futbol oynamayı engelleyecek ortamın oluşmasından ötürü maçın İngiliz hakemi Stuart Attwell, maçı durdurup oyuncuları soyunma odasına göndermişti.

UEFA, yaşanan bu olayla ilgili Beşiktaş​ adına soruşturma başlattı.

CEZA YOLDA

Fanatik’te yer alan habere göre UEFA; saha olayları nedeniyle inceleme başlattığını açıkladı. Hakem ve gözlemci raporları doğrultusunda seyirciler için men ve para cezasının da oldukça muhtemel sonuçlar arasında yer aldığı bildirildi.

Öte yandan Beşiktaş, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da oynanan maçta Tirana​ karşısında yeni transferi Daniel Amartey’in 57. dakikada attığı golle öne geçmiş; Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar’ın 75’teki golüyle skoru belirlemişti: 2-0.

MASUAKU AZERBAYCAN'DA YOK

Karşılaşmanın 66. dakikasında ise siyah-beyazlıların başarılı sol beki Arthur Masuaku, rakibine yaptığı müdahale sonrası direkt kırmızı kart görerek oyun dışı kalmıştı.

Masuaku, 10 Ağustos’ta Beşiktaş’ın Azerbaycan’da Neftçi Bakü ile oynayacağı UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu karşılaşmasında forma giyemeyecek.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...