Tgrt Haber

Zaha'dan müthiş istatistik! Sadece Messi geçebildi

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
17 Kasım 2023 09:00 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 09:00
Zaha'dan müthiş istatistik! Sadece Messi geçebildi

Galatasaray'ın yıldız kanat oyuncusu Wilfried Zaha, son 10 sezonda Avrupa'nın en büyük 5 liginde en çok dripling yapan ikinci futbolcu oldu. Listede liderliği Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi aldı.

Galatasaray​'ın İngiliz ekibi Crystal Palace​'tan transfer ettiği Wilfried Zaha​, İngiltere'deki başarılı performansını hatırlatmaya devam ediyor.

Akşam Gazetesi'nin İngilizlerin 'Theanalyst' adlı futbol istatistik sitesine dayandırdığı habere göre; Son 10 sezonda Avrupa​'nın önde gelen 5 liginde en çok dripling yapan oyuncular belli oldu.

LİDER MESSİ, İKİNCİ ZAHA

2.586 driplingle Lionel Messi​ listenin ilk sırasında yer aldı. Arjantinli yıldızı 2.081'le Galatasaray'ın yıldız oyuncusu WilfriedZaha takip etti. Fildişili oyuncu, 2.000 veya daha fazla hamle girişiminde bulunan diğer iki oyuncudan biri oldu.

İlk beş içerisinde Neymar (1.987), Eden Hazard (1.582) ve Raheem Sterling (1.522) gibi dünya yıldızları yer aldı.

SAKATLIKLAR ENGELLEDİ

Yapılan detaylı analizde, Messi ve Zaha'nın son birkaç yılda çok fazla sakatlık yaşamasaydı bu verileri daha da yukarı çıkaracabileceği ifade edildi.

15 MAÇTA 5 GOL-1 ASİST

31 yaşındaki yıldızın Galatasaray ile olan sözleşmesi 2026 yılının haziran ayında bitiyor. Deneyimli oyuncu bu sezon 15 maçta 805 dakika sahada kaldı. Zaha, bu süre içinde 5 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...