Tgrt Haber

 Kars’ta sis kazası! Tur midibüsü koyun sürüsüne çarptı! Onlarcası telef oldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Kasım 2023 15:10 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 15:22

Kars’ta çoban tarafından yolun karşısına geçirilen küçükbaş hayvan sürüsüne tur midibüsü çarptı. Kazada 25 koyun telef oldu.

Kars’ta turistleri taşıyan tur midibüsünün sis nedeniyle fark etmediği koyun​ sürüsüne çarpması sonucu onlarca hayvan telef oldu, birçok hayvan da araziye dağılarak kayboldu.   

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre olay Subatan köyü mevkiinde meydana geldi. Van’dan gelerek Kars​ Ani Ören Yeri'ne hareket halindeki Muhammed Ali Şahinalp idaresindeki tur midibüsü, köy girişinde yolun karşısına geçirilen küçükbaş sürüsüne çarptı. 25 koyunun telef olduğu kazada turist kafilesinde herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığı bildirildi. Çok sayıda havyan da kaza sonrası araziye dağılarak kayboldu.

Kaza sonrası olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri telef olan koyunları başka kazaya sebebiyet vermemesi için köylüler birlikte yoldan kaldırdı. 

HAYVANLAR SİGORTALI

Olay yerine gelen sürü sahibi Yakup Öztürk, telef olan hayvanların sigortasının olduğunu ve kazada can kaybı ve yaralıların olmamasına sevindiğini söyledi.

Sürü sahibi Yakup Öztürk, “Sabah saatlerinde hava sisli olmasından dolayı, sürülerde hayvan geçiş noktasından meraya geçerken, tur otobüsü sürüye dalıyor. 25 hayvanımız telef oldu. Diğer hayvanlar da sahipsiz kaldığından dolayı araziye dağıldı. Araziden hayvanları topladık. Sayım yapıyoruz. Kaç tane eksik olup olmadığına bakacağız" dedi.

Kazaya karışan tur midibüsünün daha sonra olay yerinden ayrılarak Ani Ören Yeri’ne turistleri götürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...