Tgrt Haber

Sadece daha güvenli bir apartmanda oturmak istemişlerdi… 1 yıl önce yapılan bina 28 aileye mezar oldu! 

17 Şubat 2023 08:13 - Güncelleme : 17 Şubat 2023 09:26
Sadece daha güvenli bir apartmanda oturmak istemişlerdi… 1 yıl önce yapılan bina 28 aileye mezar oldu! 

Son dakika haberi: Hatay’da eski binaları güvenli olmadığı için müteahhitle anlaşarak yeni bina yaptıran aileler güvenli olduğunu düşündükleri evde depreme yakalandı. 28 aile enkaz altında hayatını kaybederken sadece 6 kişi sağ olarak çöken binadan çıkartıldı. 

Kahramanmaraş​ merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem​ 10 ilde ağır yıkıma yol açtı. Depremin en çok etkilediği illerden biri de Hatay​. Hatay’ın Antakya​ ilçesindeki Eser Apartmanı sakinleri binaları eskidiği için müteahhitle anlaşarak bir yıl önce yeni evlerine yerleşti. Ancak güvenli olduğuna inandıkları ev söz konusu depremle yerle bir oldu. 

YENİ BİNA MEZAR OLDU

Depremzede yakını Mehmet Polat, “Binamız yeniydi. Geçen yıl Temmuz ayında teslim edildi. Neredeyse 28 daireli bir yıllık bina herkese mezar oldu. Sadece 6 kişi sağ kurtuldu” ifadelerini kullandı. İlçede neredeyse her iki binadan biri sarsıntının şiddetine dayanamayarak yıkıldı.

ENKAZDAN SADECE 6 KİŞİ CANLI KURTARILDI

NTV'in haberine göre; inceleme yapılan 5 binin üzerindeki bina ise ağır hasarlı ve acil yıkılması gerekiyor. Odabaşı Mahallesi'ndeki 7 katlı Eser Apartmanı da o binalardan biri. Deprem anında yerle bir oldu. 28 dairede 100'ün üzerinde kişi yaşıyordu, sadece 6 kişi canlı olarak kurtarıldı.

DAİRE BAŞINA 200 BİN LİRA ÖDEMİŞLERDİ…

Henüz yeni inşa edilen ve geçtiğimiz yaz ailelere teslim edilen bina ile ilgili çok vahim bir durum da ortaya çıktı. Yalnızca bir yıl önce inşaatı tamamlanan Eser Apartmanı'ndan geriye bu görüntü kaldı. Apartman sakinleri daha sağlam bir binada oturmak için evlerini kentsel dönüşüme vermişti. Bir müteahhitle anlaşarak daire başına 200 bin TL para ödediler ve bu ev bu apartman onlarca kişiye mezar oldu.

Depremzede yakını Esat Yolcu, “Adam, yıkımı içinde bizden 6 trilyon para aldı. Yaptığı bina ilk sallantıda yıkıldı, ilk depremin vurmasıyla yerle bir oldu" ifadelerini kullandı. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

 

Kaynak: NTV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ekrem17 Şubat 2023 08:50

Malesef mütahit var mütahitcik var, vijdan meselesi. Binayı yapan herşeyin farkındadır, çalıp çalmadığını da en iyi o bilir.

Sonraki Haber Yükleniyor...