Tgrt Haber

15 Temmuz Derneği Başkanı'ndan uyarı: Bu yapı bitti diye bir şey yok

15 Temmuz 2023 09:30 - Güncelleme : 15 Temmuz 2023 09:36
15 Temmuz Derneği Başkanı'ndan uyarı: Bu yapı bitti diye bir şey yok

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, FETÖ ile mücadelenin hız kesmeden devam etmesi gerektiğini vurguladı. FETÖ ve 15 Temmuz’un müfredata dahil edilmesinin önemli olduğunu ancak akademik anlamda da çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen Turunç, “Üniversitelerimize ve ilgili hocalarımıza bu konuda önemli görevler düşüyor” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimünün üzerinden 7 yıl geçti. Bastırılan FETÖ’cü kalkışma sonrası 20 Ağustos 2016’da kurulan 15 Temmuz Derneği, şehit yakınları ve gazilerle kurduğu kardeşlik duygusunu gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak için çabalıyor.

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, 15 Temmuz'un en önemli mesajının kimsenin milli iradeye darbe yapamayacağı gerçeği olduğunu vurguladı. 

"FETÖ İLE MÜCADELE HIZ KESMEDEN DEVAM ETMELİ"

Yeni Şafak'a konuşan Turunç, FETÖ ile mücadelenin hız kesmeden devam etmesi gerektiğinin altını çizerek,  "Bu yapı bitti gitti diye bir şey yok. Alttan alta ülkemizde çalışmaya devam ediyorlar. Yurt dışında Türkiye aleyhine yaptıkları lobi faaliyetleri ortada" dedi.

"15 TEMMUZ'UN MÜFREDATA GİRMESİ ÖNEMLİ"

Türkiye’nin 58 farklı şehrinde ikamet eden şehit aileleriyle her yıl Antalya’da Şehit Aileleri Buluşması’nı gerçekleştirdiklerini söyleyen Turunç, MEB müfredatına FETÖ ve 15 Temmuz'un dahil edilmesine ilişkin şunları söyledi:

"Eğitim FETÖ’nün yapılandığı ve önem verdiği alandı. Bu alan hepimiz için önemli aslında. FETÖ ve 15 Temmuz’un müfredata girmesi elbette önemli ancak yeterli değil. Akademik anlamda bu konuları ele alan çalışmaların çok daha fazla yapılması gerekiyor. Üniversitelerimize ve ilgili hocalarımıza bu konuda önemli görevler düşüyor. Bunun dışında yakın bir gelecekte hayata geçirmek istediğimiz Darbe Araştırmaları Enstitüsü projemiz var. Bu enstitünün Türkiye’deki ve dünyadaki darbelere yakından bakan araştıran ve ortaya eserler çıkaran bir merkez olmasını istiyoruz."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...