Tgrt Haber

Son dakika! Hatay'da 261. saatte iki can daha kurtarıldı: Enkazdan sağ olarak çıkarıldılar

17 Şubat 2023 01:30 - Güncelleme : 17 Şubat 2023 03:09
Son dakika! Hatay'da 261. saatte iki can daha kurtarıldı: Enkazdan sağ olarak çıkarıldılar

Son dakika haberi: Kahramanmaraş depremlerinden en fazla etkilenen Hatay'da yıkılan bir binanın enkazından 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 34 yaşındaki Mustafa Avcı, depremin 261. saatinde ekipler tarafında sağ çıkarıldı. Avcı'nın kurtarıldığı haberini alan baba Ali Avcı gözyaşlarını tutamadı.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'yi hüzne boğdu. Binlerce binanın tuzla buz olduğu depremin hemen ardından afet bölgelerinde başlatılan arama-kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Depremin 260. saatinde Hatay​'dan umutları yeşerten iki haber daha geldi.

261. SAATTE İKİ CAN DAHA KUTARILDI

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Odabaşı Mahallesi'ndeki özel hastanenin enkazında çalışma yürüten ekipler, iki kişinin canlı olduğunu tespit etti. Özel harekat polislerinin de yer aldığı yoğun çalışmanın ardından 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 34 yaşındaki Mustafa Avcı'ya ulaşıldı. Ekipler, Şakiroğlu ile Avcı'yı enkazdan depremin 261. saatinde sağ çıkardı. Şakiroğlu ve Avcı hastaneye kaldırıldı.

ELİNDEKİ TESBİH DİKKAT ÇEKTİ

Depremzedenin hastaneye girerken elindeki tuttuğu tesbih dikkat çekti. Şakiroğlu'nun deprem​ saatinde sekiz aylık bebeğini hastaneye getirdiği ve karısı ve çocuğunun enkaz altından depremden bir gün sonra kurtarıldığı öğrenildi.

Son dakika! Hatay'da 261. saatte iki can daha kurtarıldı: Enkazdan sağ olarak çıkarıldılar

MUSTAFA'NIN BABASI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

34 yaşındaki Mustafa Avcı'nın depremin 261. saatinde sağ çıkarıldığı haberini alan Avcı'nın babası Ali Avcı büyük bir sevinç yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı. O anlar obejktiflere böyle yansıdı...

Son dakika! Hatay'da 261. saatte iki can daha kurtarıldı: Enkazdan sağ olarak çıkarıldılar

"BU GECE BİR KEZ DAHA GÖZÜMÜZ AYDIN"

26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 34 yaşındaki Mustafa Avcı'nın kutarılmasından sonra sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu gece bir kez daha gözümüz aydın. 33 yaşındaki kardeşimiz Mustafa, enkaz altından depremin 261’inci saatinde kurtarıldı. İlk tıbbi müdahalesi Hatay Sahra Hastanesinde yapılıyor" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1626350966407671808

KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİNDE SON DURUMU

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...