Tgrt Haber

5 şehirde kaçak göçmen operasyonu Çok sayıda kişi yakalandı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Ağustos 2023 11:25 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 11:57

Yurt geneli kaçak göçmen operasyonları devam ediyor. Aydın, Muğla ve Çanakkale’de ölüme terk edilen 118 kaçak göçmen kurtarılırken, Van ve Edirne’deki operasyonlarda 28 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı. 

Türkiye genelinde düzensiz göçmenlere ve organizatörlere yönelik gerçekleştirilen operasyon ve asayiş uygulamaları hız kesmiyor. Aydın’ın Kuşadası​ ilçesi açıklarında lastik bot içerisindeki 40 düzensiz göçmen kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre, Kuşadası ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (TCSG-21) tarafından Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen lastik bot içerisindeki 40 düzensiz göçmen kurtarıldı. Kurtarılan düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.

VAN​'DA 6 KAÇAK GÖÇMEN İLE 1 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Van'ın İpekyolu ilçesinde polis ekiplerince bir evin odunluğundaki gizli bölmede 6 düzensiz göçmen ile 1 organizatör yakalandı. Van Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, ülkeye yasa dışı yollardan giren düzensiz göçmenlerin yakalanmasına ve göçmen kaçakçılığı yapan şahısların deşifresine yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor. İpekyolu ilçesinde tespit edilen bir ikamette yapılan operasyon neticesinde; odunluk olarak kullanılan eklentisi içerisinden evin bodrum katına gizli geçişi bulunan odada barındırılan 6 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenlere yer temin eden ve göçmen kaçakçılığı yapma suçundan kaydı bulunan 1 şüpheli şahıs hakkında adli tahkikata başlatıldı. İkametin gizli bölmesinde yakalanan göçmenler, emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

 Van'da 6 düzensiz göçmen ile 1 organizatör yakalandı.

EDİRNE’DE 1 İNSAN KAÇAKÇISI İLE BİRLİKTE 22 GÖÇMEN YAKALANDI

Edirne’de göçmen kaçakçılığıyla mücadele çerçevesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan araç içerisinde 1 organizatör ve 22 göçmen yakalandı. Edirne İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen göçmen kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetlerde Bulgaristan’a gitme hazırlığında olan bir araç durduruldu. Yapılan kontrolde 1 Suriye uyruklu organizatör ve 22 Suriye uyruklu göçmen yakalandı. Yurda yasadışı yollardan giriş yapan göçmenler ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi. Şüpheli organizatör hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı.

BODRUM'DA 51 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 51 düzensiz göçmen kurtarıldı. Bodrum açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine Sahil Güvenlik Botu (KB-35) bölgeye hareket etti. Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen lastik bot içerisindeki 35 düzensiz göçmen, ekiplerce kurtarıldı. Bodrum açıklarındaki bir diğer olayda ise Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına itilen fiber teknedeki 16 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Karaya çıkarılan toplam 51 düzensiz göçmen, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.

Türkiye geneli göçmen operasyonlarında çok sayıda kişi yakalandı.

AYVACIK 27 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI

Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 27 kaçak göçmen kurtarıldı. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince, Türk karasularına geri itilerek ölüme terk edilen lastik bot içindeki Afganistan uyruklu 27 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.
Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Ayvacık açıklarında lastik bot içinde bir grup kaçak göçmen olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Sahil Güvenlik Botu ‘TCSG-905’ tarafından Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilerek ölüme terk edilen lastik bot içindeki Afganistan uyruklu 27 kaçak göçmen kurtarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adem16 Ağustos 2023 12:50

Buyuk firmalarda yabanci cok baskinbyapan yok onlar ozelmi adam 20 yadinda ams polise 14 diyor serbest ne istir kacak kacaktir

Sonraki Haber Yükleniyor...