Tgrt Haber

9 ilde FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA / AA
11 Nisan 2023 10:17 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 10:50
9 ilde FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 7 ilde operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Bursa ve Ankara'da gerçekleştirilen baskınlarda ise 13 şüpheli yakalandı.

FETÖ/PDY'ye yönelik 9 ilde geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Operasyonlar kapsamında çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul​ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik çalışma yaptı.

HUKUK MEZUNLARINI KAMPA ALMIŞLAR!

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre; ekipler söz konusu silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten mahrem sorumluların, özel hatlar kullanarak iletişime geçtikleri farklı üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olan örgüte yakın şahısları, gizlilik kurallarına riayet edilerek sözde ders çalışma evlerine yerleştirildiklerini belirledi.

Harekete geçen ekipler, farklı soruşturmalar kapsamında da haklarında yakalama kararı bulunan bu şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli Bingöl, İzmir, Ankara, Kayseri, Bursa ve Bilecik'te eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheli, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

BURSA VE ANKARA'DA 13 GÖZALTI

Öte yandan Bursa ve Ankara'da da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturmada 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün üyelerine yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, Bursa ve Ankara'da eş zamanlı operasyon yapıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY terör örgütü üyelerine yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, Bursa ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonrası FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği şüphelisi olan 16 kişiye yapılan operasyonda 13'ü yakalanarak gözaltına alındı. Diğer 3 şüphelinin ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: TGRT Haber / İHA / AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...