Tgrt Haber

ABD'ye misilleme! Türkiye'den Doğu Akdeniz'de tatbikat kararı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
15 Ekim 2023 15:25 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 15:36
ABD'ye misilleme! Türkiye'den Doğu Akdeniz'de tatbikat kararı 

Türkiye'den ABD’nin İsrail'e destek olmak için Doğu Akdeniz'e gönderdiği uçak gemisine misilleme geldi. Türk Deniz Kuvvetleri, 1 gün içerisinde Akdeniz için 2 ayrı Navtex ilanında bulunarak Kıbrıs açıklarında tatbikat yapacağını duyurdu. 

Türk Deniz Kuvvetleri​, 16-20 Ekim tarihleri arasında Doğu Akdeniz​'de yapacağı tatbikat​ için Navtex bildiriminde bulundu. 

Doğu Akdeniz'de iki farklı noktada, askeri eğitim gerçekleştirilecek. Eğitimler kapsamında 'atış faaliyeti' de gerçekleştirilecek. Atış eğitiminin yayımlanan bildiriye göre KKTC​ yakınlarında olacak.

ABD ve Avrupa’nın Akdeniz’e "yığınak" yapması üzerine Türkiye’nin bu kararı almasının bir cevap olduğu vurgulanırken ABD'nin İsrail'e destek için Doğu Akdeniz'e uçak gemisi USS Gerald R.Ford, yanında dört muhrip ve bir kruvazör göndermesine 'misilleme' olarak yorumlandı. 

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) da USS Eisenhower uçak gemisinin Doğu Akdeniz’e gönderildiğini duyurmuştu.  

NAVTEX NEDİR? 

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet, denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir.  

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...