Tgrt Haber

Adana'da 'kırmızı reçete' operasyonu: 7 şüpheli tutuklandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Haziran 2023 11:01 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 11:10
Adana'da 'kırmızı reçete' operasyonu: 7 şüpheli tutuklandı

Adana'da yeşil ve kırmızı reçeteye bağlı olarak verilen uyuşturucu etkili hapları usulsüz biçimde satarak SGK'yı dolandırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 12 şüpheliden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adana​'da usulsüz ilaç satışıyla dolandırıcılık​ yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 12 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekiplerince, yeşil ve kırmızı reçeteye tabi uyuşturucu​ etkili hapların usulsüz ticaretini yaptığı iddiasıyla 6 Haziran'da gözaltına alınan 12 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Zanlılar, "nitelikli dolandırıcılık" ve "uyuşturucu ticareti" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

ARALARINDA ECZACI KALFASI DA VAR

Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüphelilerden elebaşı olduğu öne sürülen eczacı kalfası C.E. ve M.U'nun da arasında bulunduğu 7'si tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SGK'YI DOLANDIRDILAR

Mali Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine yeşil ve kırmızı reçeteye tabi uyuşturucu etkili hapların usulsüz ticaretini yaparak SGK'yi dolandırdığı iddia edilen zanlılara yönelik çalışma başlatmıştı.

Ekiplerin yaklaşık bir yıllık teknik ve fiziki takibi sonucunda kimliği tespit edilen 12 şüpheli, 6 Haziran'da düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

Adreslerde 13 bin 887 uyuşturucu etkili ilaç, 60,75 gram esrar, 11 uyuşturucu hap, bir miktar kenevir tohumu, ruhsatsız tabanca ve iki av tüfeği ile bu silahlara ait 51 mermi ele geçirilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...