Tgrt Haber

Polis memurunun yürek yakan sözleri: Depremden şans eseri kurtuldu, ailesini elleriyle toprağa verdi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Şubat 2023 08:59 - Güncelleme : 11 Şubat 2023 09:06

Son dakika haberi: Kahramanmaraş’ta depremin yıkıma yol açtığı Adana’da polis memuru İbrahim Akça’nın eşi Emine Akça ve iki oğlu hayatını kaybetti. Ankara’da eğitimde olduğu için depremden şans eseri kurtulan polis memurunun sözleri yürekleri dağlarken ailesini elleriyle toprağa verdiği görüntüler herkesi ağlattı.

Türkiye, Kahramanmaraş’taki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremile uyandı. Binlerce binanın yıkıldığı depremde her geçen dakika acı bilanço artıyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan geriye acı dolu hikayeler kaldı. Depremin yıkıma yol açtığı Adana’nın merkez ilçesi  Çukurova’ya bağlı Huzurevleri Mahallesi’nde yer alan İhsan Bayram Sitesi’nde de yıkım yaşandı.

POLİS MEMURU AİLESİNİ KAYBETTİ

Yıkılan blokta yürütülen arama-kurtarma çalışmaları kapsamında önce Emine Akça’nın, sonra da oğulları Mehmet (6) ve Metehan’ın (3) cansız bedenlerine ulaşıldı.  Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliğinde görevli olan İbrahim Akça, ‘komiserlik sınavı’nı kazandığı ve yaklaşık 2 aydan bu yana Ankara’da eğitimde olduğu için depremden şans eseri kurtuldu.

TOPRAĞA KENDİ ELLERİYLE VERDİ

Eşi ve çocuklarının öldüğü haberiyle yıkılan Akça, kente gelerek önce cenazeleri teşhis etti; sonrasında hayat arkadaşı ve çocuklarını Buruk Mezarlığı’nda toprağa verdi. İbrahim Akça, cenaze boyunca metanetini korumaya çalışırken, Metehan ve ağabeyi Mehmet, anneleri Emine Akça ile birlikte yan yana toprağa verildi. Hayat arkadaşı ve oğullarının mezarındaki toprağı tek tek okşayıp, onlar için dua edip veda eden İbrahim Akça, sonrasında taziyeleri kabul etti. 

KAHRAMANMARAŞ​ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...