Tgrt Haber

AFAD'dan madende göçük altında kalan işçiler için son durum açıklaması

Editör: Banu İriç / Kaynak: TGRT Haber
15 Şubat 2024 15:58 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 16:21

Son dakika haberi... Erzincan İliç'te göçük altında kalan 9 madencinin son durumuyla ilgili AFAD'dan açıklama geldi.

AFADErzincanİliç​'teki altın madeni ocağında toprak kaymasında göçük altında kalan işçileri aramak için 2722 personelin çalıştığını duyurdu. 

AFAD'dan yapılan son açıklamada çalışmalarda gelinen nokta böyle açıklandı:

"İliç ilçemizde, bir maden ocağında toprak kayması​ sonucu meydana gelen ve 9 vatandaşımızın göçük altında kaldığı bölgedeki çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Göçük altında kalan vatandaşlarımızın yer tespiti çalışmaları, profesyonel ekiplerimiz tarafından georadar ve yer altı radarları ile karadan, drone’lar ile havadan sürdürülüyor.

Ekiplerimizin tam donanımlı cihazlarla arama yaptıkları alanlar sektörlenerek hassas bir çalışma yürütülüyor.

Bölgede 24 saat aralıksız yürütülen çalışmalarda;

2722 personel, 796 araç, 99 aydınlatma kulesi, 52 Jeneratör, 7 drone, 1 georadar 5 yer altı radarı görev yapıyor. Gelişmeleri takip ediyoruz."

BAKAN DUYURDU: 400 BİN KAMYON GEREK

Erzincan İliç ilçesinde Anagold Madencilik'e ait Çöpler Maden Sahası'nda toprak kayması sonrası göçük altında kalan işçilerin son durumuyla ilgili  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar açıklama yaptı. Bölgedeki toprağın 10 milyon metreküp olduğunu söyleyen Bayraktar bunun bugün çıkarılabilmesi için 400 bin kamyon gerektiğinin altını çizdi.

AFAD'dan madende göçük altında kalan işçiler için son durum açıklaması - 1. Resim

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...