Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti'den başörtüsü için anayasa teklifi: Haftaya Meclis'e sunacağız

02 Aralık 2022 17:10 - Güncelleme : 02 Aralık 2022 18:05
Son dakika! AK Parti'den başörtüsü için anayasa teklifi: Haftaya Meclis'e sunacağız

Son dakika haberi: Başörtüsüne anayasal güvence getirecek teklifle ilgili hazırlıklar tamamlandı. Cumhur İttifakı da anayasa değişiklik teklifini imzaya açtı. Adalet Bakanı Bozdağ Konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi,Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na önümüzdeki hafta sunulacak" dedi. 

AK Parti​ Grup Başkanvekili Özlem Zengin konu yaptığı açıklamada, "Başörtüsü ile ilgili anayasa değişiklik teklifini Cumhur İttifakı​ olarak bugün imzaya açtık. Haftaya Meclis Başkanlığı'na sunacağız." dedi. 

Anayasa değişikliği​ ile ilgili Adalet Bakanı Bozdağ Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik YapılmasınaDair Kanun Teklifi,Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na önümüzdeki hafta sunulacak" dedi. 

https://twitter.com/bybekirbozdag/status/1598688230735597568

AYRIMCILIĞA KARŞI MADDE EKLENECEK 

Anayasa'nın 24. maddesinde yer alan, "Kimse, ibadete, dinî âyin ve törenlere katılmaya, dinî inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz" kısmına, eğitim ve çalışma yaşamında, kılık kıyafetinden dolayı "ayrımcılığa tabi tutulamayacağı" ifadesinin eklenebileceği belirtiliyor.

"EŞLER" YERİNE "KADIN VE ERKEK" İFADESİ...

Yine Anayasa'nın 41. maddesinde yer alan, "Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar" ifadesindeki "eşler" ibaresi yerine “kadın ve erkek” ifadesinin kullanılması planlanıyor. 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...