Tgrt Haber

AK Partili esnaf, CHP'den aday gösterilince olanlar oldu: Haber bile vermediler...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Ocak 2024 16:41 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 16:51

Seçim dönemi yaşanan ilginç olaylara bir yenisi daha eklendi. AK Partili bir esnaf, CHP’den Rize'de belde belediye başkan adayı olarak gösterildi.

Siyasi partiler, belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Rize’de de tüm partiler; merkez, ilçeler ve beldelerde de adayları açıklıyor. CHP​, Çayeli​ İlçe Başkanlığı Büyükköy Beldesi’nde Belediye Başkan adaylarının Mevlüt Çağıran olduğunu duyurdu daha sonrası olanlar oldu. Eskiden CHP ilçe yönetiminde yer alan ancak artık parti ile bağlarını koparan Mevlüt Çağıran, haberi olmaksızın partinin Çayeli İlçe Başkanlığı Büyükköy Beldesi'ne belediye başkan adayı gösterildiğini söyledi.

Çağıran, kendisinin eskiden CHP’li olduğunu şimdi ise AK Parti​'yi desteklediğini açıklayarak CHP Çayeli İlçe Başkanlığı’nın hatasını düzeltmesini çağrısında bulundu. Çağıran, olayı ailelerine yönelik yapılmış kasıtlı bir ‘seçim oyunu’ olarak değerlendirdi.

"BİZE KARŞI KURULMUŞ BİR KOMPLO OLARAK GÖRDÜM"

Kendisine CHP Çayeli İlçe Teşkilatı’ndan geldiklerinde aday olmak istemediğini, ailesinde AK Parti’den mevcut belediye başkanı olduğunu ve amcasının oğlunun da aday adayı olduğunu söylediğini ifade eden Çağıran “CHP Çayeli İlçe teşkilatından benim yanıma gelerek sizi aday gösterelim dediler. Ben de kendi amcamın oğlunun AK Parti’den aday adayı olduğunu, mevcut başkanın da amcamızın oğlu olduğunu ifade ettik. Sonrada ‘Tabi ki sizin adayınızı da destekleriz’ diyerek eski CHP’li olarak bir nezaket gösterdik. Gidip bana daha danışmadan, herhangi bir yazılı kağıt almadan, başvuru almadan benim adıma Büyükköy Beldesi Belediye Başkanlığı’na adaylığım açıklandı" dedi.

AK Partili esnaf, CHP'den aday gösterilince olanlar oldu: Haber bile vermediler...

Kendisine yapılan bu hareketi komplo olarak gördüğünü aktaran Çağıran, "Çünkü aile olarak iki tane adayımız vardı. Ben ismimin orda geçmemesini istedim. Benim CHP’de bir kaydım yok, teşkilatında herhangi bir ismin yok. Biz AK Partiliyiz, AK Parti’de görev yaptık, AK Parti ile ilgileniyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Partili esnaf, CHP'den aday gösterilince olanlar oldu: Haber bile vermediler...

"ONAY ALMADAN ADAY GÖSTERMESİ DOĞRU OLMADI"

Geçmişte CHP İlçe Yönetimi’nde yer aldığını ancak şuanda hiçbir bağlantısı olmadığını da sözlerine ekleyen Çağlayan “İlçe başkanı hakkımda eskiden yönetimdeydi demiş. Evet, eskiden yönetimdeydik. Olabilir ama şuanda bir bağlantımız yok. Herhangi bir görevimiz yok, herhangi bir kaydımız da yok. Eskiden yönetimdeydik diye şimdi bizden bir onay almadan bizi aday göstermesi doğru olmadı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...