Tgrt Haber

Özgür Özel'e 'abi' formüllü talep işlemedi: CHP'nin İzmir adayının ismi sızdı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
29 Ocak 2024 15:43 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 16:35

CHP'de İzmir adayının belirleneceği toplantıya saatler kala başkanlık için adı geçen adayın ismi sızdı. Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı.

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş ile yola devam etme kararı alan Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir'de mevcut başkan Tunç Soyer'in üstünü çizdi. 

31 Mart yerel seçimleri için aday belirleme çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP​, bugün 2 kritik toplantı gerçekleştirecek. Parti Meclisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir ilçe belediye başkanı adaylarını belirlemek üzere bir araya gelecek.

CHP​'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacğaı merak edilirken, konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. Eski CHP​ Milletvekili Barış Yarkadaş, Özgür Özel'in İzmir adayı için düşündüğü adayı açıkladı. Yarkadaş, CHP​'nin İzmir adayının Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay​ olacağını öne sürdü.

'ABİ' FORMÜLÜ İŞLEMEDİ, ÖZEL KARARINI VERDİ

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

"CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay​, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için artık saat sayıyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu dün akşam bir hamle yaptı, Genel Başkan Özgür Özel’le görüştü ve Alaattin Yüksel’in 'Abi' formülüyle aday yapılmasını istedi. Ancak sonuç değişmedi. Özgür Özel, Cemil Tugay​ için kararlı. Tugay, CHP’nin İzmir BB başkan adayı olacak. 15 gün önce söylediğim üzere Parti Meclisi'ne Cemil Tugay’ın ismi gelecek."

Özgür Özel'e 'abi' formüllü talep işlemedi: CHP'nin İzmir adayının ismi sızdı

CEMİL TUGAY​ KİMDİR?

Cemil Tugay​, 1967 yılında Van’da doğdu. 1980'de İzmir İnönü Lisesi’nin ortaokul bölümünden, 1983 yılında lise bölümünden ise mezun oldu. 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı.

Çorum ve Tire’de 4 yıl pratisyen hekimlik görevinde bulundu. 1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisası yaptı, 2000 yılında ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktorluğunu aldı. 1997’de ABD, Cleveland Clinic’te 1 yıl araştırmacı doktor olarak çalıştı.

Uzman olduktan sonra 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde, 2005-2009 yılları arasında da İzmir Çiğli Kent Hastanesi’nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev yaptı. 2009 yılında Karşıyaka’da serbest hekimlik yapmaya başladı ve bir süredir Alsancak’ta faaliyet gösteren muayenehanesini, belediye başkanı seçilmesinin ardından kapattı. Evli, 2’si kız biri erkek, üniversite, lise ve ilkokulda öğrenim görmekte olan 3 çocuğu bulunan Tugay, İngilizce ve Fransızca biliyor.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...