Tgrt Haber

AK Parti'nin yerel seçim haritası hazır: Dikkat çeken anket detayı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Ağustos 2023 09:59 - Güncelleme : 20 Ağustos 2023 11:07
AK Parti'nin yerel seçim haritası hazır: Dikkat çeken anket detayı

Yerel seçimler çok az bir süre kala AK Parti'nin yol haritası yavaş yavaş netlik kazanıyor... 7 Ekim'de yapılacak AK Parti kongresinde yerel seçimler için start verilecek. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ve Cumhur İttifakı'nın zaferle ayrıldığı seçimlerin ardından gözler yerel seçimlere çevrildi. 31 Mart 2024​ tarihinde yapılması beklenen yerel seçimler​ için partilerin hazırlıkları başladı. AK Parti'nin de 7 Ekim'de yapılacak kongresinde yeni parti yönetimi belirlenecek.

KONGREDE STAR VERİLECEK

Sabah Gazetesi'nin aktardığı habere göre; bu yönetim ile mart ayında yapılacak yerel seçimlerde yarışacak adayları belirlenip, seçim süreci yönetilecek.  Kongrede yerel seçim çalışmaları için resmi start da verilmiş olacak.

BÜYÜKŞEHİRLERE ÖZEL LANSMAN

Kongre​ sonrası önce büyükşehir belediye başkan adayları özel bir lansman ile kamuoyuna açıklanacak. Daha sonra da il ve ilçe belediye başkan adayları belirlenecek. Kasım ayına kadar tüm adayların netleşmesi hedefleniyor.

ADAYLAR İÇİN ANKETLER YAPILACAK

AK Parti​, seçim öncesi teşkilatlarda kırgınlık, sıkıntı yaşanmaması amacıyla belediye başkan adayları için teamül yoklaması yapmayı düşünmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi yaptırdığı anketlerle adayların halktaki karşılığına bakacak ve buna göre karar verilecek.

ÖNCE ADAY SONRA PROJE

AK Parti önce aday isimlerini açıklayacak. Adaylar kesinleştikten sonra ise her ile özel seçim beyannameleri vatandaş ile paylaşılacak. Seçim propaganda dönemi de her il için şehrin özelliklerine göre ayrı planlanacak. 

Kaynak: Sabah Gazetesi

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ozkan23 Ağustos 2023 20:54

Bu zamana kadar verilen sözler yerine gelmedi ki verecekleri sözler yerine gelsin. Insanlar artık yalanlara doydu.

ibrahim 20 Ağustos 2023 19:27

cumhurbaşkanlığını millet vekilliğini aldı oyverenlerkırsal kesimdi ama onuda nefes alacak şansımız kalmadı yerel seçimde anketlere güvenmesin baya belediyeyi kaybedecek şahsen bençorumluyum akpnin oyları 100/ 69 dan kırklara düşdü buseçimde onuda alamayacak

Bro20 Ağustos 2023 14:19

Kırıkkale sulakyurt ilcesince AKP teskilati partiyi bitirmiş durumda 10 yıldır kazanamıyor görevden alınması talep ediyorum

Şakir belek.20 Ağustos 2023 12:54

Yerel seçimlerde başarılı olmak çok zor.Zira Reis hata değil 3 kes yanlış yaptı.Milleti Adalet anlayışı ile yaptığı maaş zamları yanlışligi zarar gormelerine yetti.Vatandas bunun hesabını ceza olarak keser.Ustelik acil olarak düzeltmemiz gereken konuyu düzeltmeden seçime hazırlık çok saçma.Bunu göremeyen Akp ve Reis bundan hiç umutlanmasın.

Sonraki Haber Yükleniyor...