Tgrt Haber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener öfke saçtı: "Netanyahu bir bebek katilidir"

Editör: Coşkun Alperen Yıldırım / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ekim 2023 14:10 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 14:11
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener öfke saçtı: "Netanyahu bir bebek katilidir"

İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'nda söz alan Meral Akşener, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik çok sert ifadeler kullandı. Netanyahu için 'savaş suçlusu' tabirini kullanan Akşener, ABD'nin ise İsrail'in işlemiş olduğu savaş suçuna karşı gereğini yapmadığını öne sürdü. Akşener tüm dünyaya ateşkes çağrısında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Akşener konuşmasında İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırıları ve İsveç​'in NATO​'ya katılım protokolü başta olmak üzere pek çok konuya değindi. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü imzalamış ve protokol TBMM'ye sevk edilmişti. Akşener, konuya ilişkin "Bunun için derhal Gazi Meclisimizde bir genel görüşme açılmasını teklif ediyorum. Milletvekili arkadaşlarıma da bu konuda talimat verdim. Gelin, teklifimize olumlu yanıt verin. Böylece İsveç'ten istediğimiz şartlar karşısında bugüne kadar hangi adımlar atılmış, Türkiye'nin güvenlik kaygıları hangi düzeyde giderilmiş, şeffaf bir şekilde bizlerle paylaşın." şeklinde konuştu. 

"SİVİLLERİ HEDEF ALAN GADDARLIK"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını da değerlendiren Akşener, İsrail'in 'teröre karşı savaş' iddiasıyla yola çıktığını ve sivilleri hedef alarak gaddarlığını sürdürdüğünü belirtti. Akşener, "Tüm insani değerleri hiçe sayan ve artık alçak bir mezalime dönüşen bu eylemler karşısında her fırsatta sözde insan hakları şampiyonluğuna soyunan bilindik ülkeler ise üç maymunu oynayıp, katil Netanyahu'nun günahlarına utanmadan ortak olmaya devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'yi atış talimi alanına döndürdüğünü ifade eden Akşener, "Ne yazık ki bin 700 günahsız çocuk, Netanyahu terörünün kurbanı oldu. Rastgele ve vicdansızca atılan bombalar bin 700 çocuğu öldürdü. O bombalar masum insanları öldürdü. O bombalar, hastanede yeni doğmuş bebekleri öldürdü. O bombalar güvenli bir yere ulaşmaya çalışan aileleri öldürdü. Bir çatışma ancak bu kadar onursuz olabilir." şeklinde konuşurken dünyanın yaşananlara kayıtsız kalmaması gerektiğine değindi. 

"NETANYAHU BİR BEBEK KATİLİDİR"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında da konuşan Akşener,Netanyahu'nun savaş suçlusu olduğunu belirttikten sonra "İnsanlık suçu işleyenlere karşı ısrarla sergilenen diplomatik nezaket derhal rafa kaldırılmalı ve gerçekler tüm çıplaklığıyla konuşulmalıdır. Netanyahu, bir bebek katilidir. Sivilleri, çocukları öldüren Netanyahu terörüyle müzik festivalinde gençleri tarayan Hamas terörü aynı şeydir. Sıfatına bakılmadan hak ettiği gibi, bir katil gibi, bir terörist gibi muamele görmelidir" dedi.

AKŞENER'DEN ABD YORUMU

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla savaş suçu işlediğine değinen Meral Akşener, Gazze'te terör suçu işlendiğini ve bu devlet terörüne karşı en büyük tepkinin ABD Başkanı tarafından gelmesi gerektiğini ancak ABD Başkanı Biden'ın Netanyahu'ya destek üzerine destek yağdırdığını ifade etti.

Akşener, "Sözde demokrasinin beşiği Amerika, sözde eşitliğin, özgürlüğün sembolü Amerika, yüzyılın en vahşi sivil katliamına düpedüz sponsor oluyor. Gerçekten ibretlik. Savaş ahlakını ve hukukunu tamamen çiğneyen Netanyahu'nun başta Cenevre Sözleşmesi olmak üzere tüm uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu gün gibi ortada olan bu tavrı daha fazla cezasız kalamaz. İşte bu yüzden, başta Batılı ülkeler olmak üzere tüm uluslararası topluma bir çağrıda bulunmak istiyorum: Geçmişte Auşvitz'te, Srebrenizka'da yaşandığı gibi zalimin içinizden geliyor olması, zulmün varlığını değiştirmez." şeklinde konuştu. 

ATEŞKES ÇAĞRISI

Akşener, İsrail-Gazze arasındaki savaşın sona ermesi gerektiğini, adaletin ve hukukun önünün açılmasının uluslararası kamuoyunun vazifesi olduğunu belirterek, tüm devletleri ateşkesi sağlamaları hususunda barışı koruma fikri etrafında birleşmeye davet etti. 

Öte yandan iktidara çağrıda bulunan Akşener, "Türkiye, hemen bugün bu girişimleri başlatmalıdır. Bu, hem Türkiye'nin arabuluculuk gayretlerini pekiştirecektir hem de dünya kamuoyunu, insan hakları ve uluslararası hukuk ekseninde sürdürülebilir bir çözüm hedefiyle harekete geçirmek için atılmış önemli bir adım olacaktır. Biz de İYİ Parti olarak şimdiye kadar atılan her doğru adımda yaptığımız gibi bu adım için de iktidarı destekleyeceğimizi buradan ilan ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...