Tgrt Haber

Akşener soruyu beğenmedi, gazeteci azarladı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
18 Ekim 2023 21:10 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 21:49

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP eski Milletvekili ve ATO Başkanı Sinan Aygün ile görüşmesine ilişkin soru soran gazeteciyi azarladı. Akşener gazeteciye sert şekilde, "Basın mensuplarımızın iznini almadığım için hepinizden özür dilerim. Bundan sonra görüştüğüm her kişi için 'Acaba izin veriyor musunuz?' diye soracağım size" dedi. 

İYİ Parti​ lideri Meral Akşener​, eski CHP Milletvekili Sinan Aygün'le görüştüğü iddiasını soran gazeteciyi sert bir dille azarladı. Gelen soruya sinirlenen Akşener, "Basın mensuplarımızın iznini almadığım için hepinizden özür dilerim. Bundan sonra görüştüğüm her kişi için 'Acaba izin veriyor musunuz?' diye soracağım size. Ne kadar büyük saygısızlık. Gizli görüşme yok" dedi. 

"ÖZÜR DİLERİM!"

Görüşmenin gizli yapıldığına yönelik iddialara tepki gösteren Akşener, "Basın mensuplarımızın iznini almadığım için hepinizden özür dilerim. Bundan sonra görüştüğüm her kişi için 'Acaba izin veriyor musunuz?' diye soracağım size. Ne kadar büyük saygısızlık. Büyük saygısızlık. Gizli görüşme yok, bir şey yok" diye konuştu. 

GAZETECİLERDEN TEPKİ 

Gazetecilerden Akşener'in bu tutumunu tepkiyle karşıladı. Parlamento Muhabirleri Derneği, "Bir gazetecinin kamuoyuna mal olmuş bir gelişme ile ilgili sorduğu soru karşısında sergilenen tavrı ve kullanılan ifadeleri Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) olarak kınıyoruz" açıklamasını yaptı. 

"BU ÖFKE KABUL EDİLEMEZ" 

Soruyu İYİ Parti liderine yönelten muhabir Merve Kılıçoğlu Toprak ise yaptığı açıklamada, "Sayın Genel Başkan Meral Akşener'e 'yaralayıcı, kırıcı, suçlayıcı' hiçbir ifade içermeyen şekilde 'Sinan Aygünle görüşmeniz tartışılıyor, değerlendirmeniz olur mu?' diye sordum. İşim bu, soracağım. Cevap vermeyebilir, geçip gidersiniz. Bu öfke ve tarz kabul edilebilir değil" ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/MerveKilicoglu/status/1714620843282534606

 

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...