Tgrt Haber

Alkollü yakalandı, kendisini çeken gazetecilere kızdı: Esnafım, yaptığınız ayıp

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Ekim 2023 09:36 - Güncelleme : 29 Ekim 2023 09:45

Aksaray’da alkollü direksiyon başında polise yakalanan sürücünün yaptığı savunma 'pes' dedirtti. Alkol almadığı konusunda ısrarcı olan sürücü, alkollü çıkınca “Esnafım, yaptığınız ayıp” diye kendini görüntüleyen gazetecilere tepki gösterdi.

Aksaray​'da rutin yol kontrolü yapan polis​ ekipler, bir otomobili durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirdiği sürücünün hal ve hareketlerinden alkollü olabileceği şüphesine kapılan polis memuru sürücüyü alkol metreyle kontrol etmek istedi.

POLİS EKİPLERİNE TER DÖKTÜRDÜ

Kendisine uzatılan alkol metreyi üflememek mazeretlerde bulunan Bilal A. (54) isimli sürücü üflemeyi bir türlü başaramadı. Polis memurlarının derin bir nefes çekip üflemesi gerektiğini söylemesinin üzerine kalp hastası olduğunu belirten sürücü Bilal A. alkol olmadığını da belirterek uzun süre polis ekiplerine ter döktürdü.

GAZETECİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Üflemekten kurtulamayacağını anlayan sürücü bir süre sonra alkol metreye üflemeyi başardı. Yapılan ölçümde sürücünün 0.81 promil alkollü olduğu belirlendi. Bunun üzerine kendini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösteren alkollü sürücü​, “Alkollü kullanmıyorum ben. Beni kameraya çekme. Kullanmıyorum ben alkol yok. Neden çekiyorsun neden? Görevini yapsan da ben esnaf insanım. Bak olmaz, olmaz. Şu yaptığın ayıp” dedi.

HEM PARASI HEM DE ARACI GİTTİ

Sürücüye alkolü araç kullanmaktan 4 bin 64 TL, ehliyet ibraz edememekten 951 TL olmak üzere toplam 5 bin 15 TL para cezası keserken ehliyetine 6 ay süreyle el koydu. Araç olay yerine gelen ehliyetli bir yakınına teslim edilirken sürücü ifadesi alınmak üzere Polis Merkezi Amirliğine götürüldü.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...