Tgrt Haber

Ankara'da 'sonik patlama' uyarısı: HÜRJET ses sınırını aşacak!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Ekim 2024 02:59 - Güncelleme : 21 Ekim 2024 03:04
Ankara'da 'sonik patlama' uyarısı: HÜRJET ses sınırını aşacak!

Ankara Valiliği, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından geliştirilen HÜRJET'in Ankara'da ses hızı üzerinde ilk uçuşunu gerçekleştireceğini belirterek, "yüksek ses" uyarısında bulundu.

Ankara Valiliği, başkent sakinlerini Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından geliştirilen HÜRJET'in ses hızı üzerinde ilk uçuşunu gerçekleştireceğini bildirerek uyarıda bulundu.

'TELAŞA KAPILMAYIN'

Ses hızı üzerinde yapılan uçuşlarda sonik patlamaların meydana gelmesi nedeniyle Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından planlı ve kontrollü olarak, kalkış ve iniş için Mürted Hava Meydanı kullanılmak suretiyle HÜRJET uçağımız, ilk kez ses hızı üzerinde uçuş gerçekleştirecektir. Herhangi bir tedirginlik yaşamamaları ve telaşa kapılmamaları için vatandaşlarımızın bilgisine sunulur." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada uçuşun, saat 09.30 ile 10.30 arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...