Tgrt Haber

Mehmet Şimşek ekonominin başına geçmeyi kabul etti! Ankara kulisleri bu iddiayla hareketlendi

30 May 2023 14:58 - Güncelleme : 30 May 2023 15:09
Mehmet Şimşek ekonominin başına geçmeyi kabul etti! Ankara kulisleri bu iddiayla hareketlendi

Cumhurbaşkanlığı seçiminden zaferle ayrılan Erdoğan'ın, Kabine'yi nasıl şekillendireceği konuşulurken en çok ekonominin başına kimi getireceği merak ediliyor. Ankara kulislerinde Şimşek'in, Erdoğan'ın teklifini kabul ettiği iddia edilirken, 3 görevden birinin başına getirileceği öne sürüldü.

Türkiye​, milyonlarca seçmen 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı​ ikinci tur seçimi için sandığa giderek tercihini yaptı. Yüzde 52.16 oy oranı ile zaferi elde eden Erdoğan​'ın şimdi Kabine'de kimlere koltuk vereceği merak ediliyor. Seçim​ sonrası Ankara'da, gözler Kabine'ye çevrilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam saatlerinde ekonomiden sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek​ ile bir araya geldi ancak görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Mehmet Şimşek ekonominin başına geçmeyi kabul etti! Ankara kulisleri bu iddiayla hareketlendi

ŞİMŞEK İÇİN 3 GÖREVDEN BİRİSİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Mehmet Şimşek'in adı seçimin ardından kamuoyunda güncelliğini korurken, Ankara kulislerinde dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifini kabul eden Şimşek'in Cumhurbaşkanı Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Ekonomiden Sorumlu Baş Danışmanı ve Hazine ve Maliye Bakanı görevlerinden birine getirileceği öne sürüldü.

BORSADA "MEHMET ŞİMŞEK" ETKİSİ

Öte yandan borsada, Mehmet Şimşek haberlerinin etkisiyle bankacılık endeksindeki yükseliş yüzde 10'a yaklaştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...