Tgrt Haber

Aslı Baykal'dan Taksim'deki patlama sonrası muhalefete eleştiri: Siz de terörle mücadele edin

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Kasım 2022 15:03 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 17:51
Aslı Baykal'dan Taksim'deki patlama sonrası muhalefete eleştiri: Siz de terörle mücadele edin

Yakın zamanda CHP'den istifa eden partinin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, Taksim'deki terör saldırısı sonrası hükümete yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi. CHP başta olmak üzere muhalefet partilerine gönderme yapan Baykal, "Terör saldırıları iktidara yarıyor diyorsanız o zaman siz de terörle mücadele edin, size de yarasın" ifadelerini kullandı.

Türkiye, İstanbul​'un Beyoğlu​ ilçesinde meydana gelen terör saldırısıyla sarsıldı. 6 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda 81 kişi de yaralanırken, saldırıyı gerçekleştiren Suriye​ Uyruklu kadın terörist, Küçükçekmece'de düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyetteki ifadesinde hain planı itiraf eden terörist, saldırı emrini PKK'dan aldığını söyledi.

Saldırının ardından hükümete yönelik yapılan eleştiriler ve saldırının iktidara yaradığını öne süren paylaşımlara, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'dan tepki geldi.

BAYKAL'DAN MUHALEFETE TERÖR ELEŞTİRİSİ

Sosyal medya paylaşımından açıklama yapan Aslı Baykal, ilk paylaşımında saldırıyı kınayarak, "Terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralananların en kısa zamanda iyileşmelerini diliyorum. Bu terör saldırısı hepimize, tüm ulusunuza ve değerlerimize yapılmıştır. Şiddetle kınıyorum. Hep beraber olacağız ve bunlara geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Tüm Türkiye'nin kilitlendiği olayla ilgili muhalefet kanadından seçim kampanyası eleştirilerine tepki gösteren Baykal, yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

"Terör saldırıları iktidara yarıyor, gibi bir söylem üreterek devleti ve kurumlarını zan altında bırakmaya çalışıyorlar. Siz de  terörle mücadele edin o vakit, size de yarasın. Bir maniniz mi var?"

CHP'DEN İSTİFA ETMİŞTİ?

Baykal, 31 Ekim tarihinde yaptığı Twitter paylaşımı ile CHP’den istifa ettiğini duyurmuştu. Haberi, e-Devlet üzerinden üyeliğini iptal ederek ‘siyasi parti üyeliğiniz sonlandırılmıştır’ mesajını paylaşarak açıklamıştı.

Aslı Baykal istifasının ardından sert eleştiriler yönelttiği CHP'yi milli değerleri hissetmemek, gayri milli odaklarla diyalog kurmak ile suçlamıştı.

"BÖYLE BİR OLAY OLDU DİYE GÜVENLİK AÇIĞI VARDIR DİYEMEYİZ"

Öte yandan Terör ve Güvenlik Uzmanı Ağar, İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin İHA’ya değerlendirmelerde bulundu. Saldırının ‘sızma bombardımanı’ olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Şu ana kadar pek çok sızma gerçekleştirmeye çalıştılar. Bunların çoğunu devletimiz engelledi. Bir şekilde Mersin’de, İstanbul’da oldu. Başka yerde olabilir mi? Ne yazık ki bu olasılık var. Hayal göremeyiz. Ama böyle bir sızma nedeniyle de güvenlik kuvvetlerimizi hakir göremeyiz, itibarsızlaştıramayız. Canlarını koyuyorlar bizler için. Gecelerini gündüzlerine karışıyor. Böyle bir olay oldu diye bir güvenlik açığı vardır gibi bir cümle kuramayız. Zaten bunun en ağır özeleştirisini güvenlik kuvvetlerini kendi içlerinde yapıyorlardır. Siz bununla ilgili kalkıp da bir laf söylerseniz terörün ekmeğine yağ sürmüş olabilirsiniz.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...