Tgrt Haber

Atatürk Havalimanı'nda korku dolu anlar! Uçak kuş sürüsünün arasına daldı: Vallahi çarpmadık herhalde

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Ağustos 2024 11:38 - Güncelleme : 15 Ağustos 2024 11:55
Atatürk Havalimanı'nda korku dolu anlar! Uçak kuş sürüsünün arasına daldı: Vallahi çarpmadık herhalde

Atatürk Havalimanı'nda bir uçak inişe geçtiği sırada korku dolu anlar yaşandı. Pistin etrafında uçan kuş sürüleri nedeniyle 3 uçak pisti pas geçti.

Kuşların göç mevsimi nedeniyle havadaki kuş yoğunluğunun artması, hava trafiğinde aksamalara yol açıyor. Zaman zaman kuş sürülerinin pistlere girmesiyle birlikte havalimanlarında iniş ve kalkışlar durduruluyor ve pistlerde kuş temizliği çalışmaları yapılıyor.

Dün akşam da Atatürk Havalimanı​'na iniş için alçalan bir uçağın pilotu pist üzerinde çok sayıda kuş sürüsü görmesiyle tehlikeli anlar yaşandı.

ÜÇ UÇAK PİSTİ PAS GEÇTİ

Bunun üzerine pilot, durumu hava trafik kontrolörüne bildirdi. Bu esnada üç uçak pisti pas geçmek zorunda kaldı. Kule ile pilot arasındaki konuşmanın ardından kuş sürüleri pistten uzaklaştırıldı ve uçaklar sorunsuz bir şekilde inişlerini gerçekleştirdi.

"PİST KUŞ DOLU, ŞU AN PİST SONU FULL KUŞ!"

Atatürk Havalimanı'na iniş yaptığı sırada piste giren kuşlar nedeniyle zor anlar yaşayan pilot ile hava trafik kontrolü arasındaki ilginç telsiz konuşmaları;

Pilot: Pist kuş dolu, şu an pist sonu full kuş!
Kule: Anlaşıldı şu an kuş aracı çıktı. Size bir çarpma oldu mu efendim?
Pilot: Vallahi çarpmadık herhalde. Dikkat ederek indik” şeklinde kayıtlara yansıdı.

 

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...