Tgrt Haber

Bahçelievler'de çöken bina sonrası alarma geçildi, iki bina daha kaçak çıktı

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Haziran 2024 19:38 - Güncelleme : 27 Haziran 2024 22:13

Bahçelievler'in Zafer Mahallesi'nde çöken bina sonrası ekipler harekete geçti. Gece yarısı korku dolu kaçış sonrası bölgedeki binalar için inceleme sonrası boşaltma kararı alındı.

Yadigar Sokak'ta bulunan kayıtlarda 4 katlı olmasına rağmen üzerine kaçak 3 kat çıkılan binanın sabaha karşı çökmesi sonrası sokak sakinlerinde endişeli bekleyiş hakim.

Çökmeden önce uğultu çıkarmasıyla binada yaşayanlar kaçabilmiş bu sayede can kaybı ve yaralanan olmamıştı. Bahçelievler​ Belediyesi binanın yanındaki diğer 3 bina​ için de karot örneği aldı.

Bahçelievler'de çöken bina sonrası alarma geçildi, tahliyeler başladı - 1. Resim

Çöken binanın resmi kayıtlarda 4 katlı olduğu, 1994 yılında kaçak 3 kat çıkıldığı ortaya çıkmıştı. Çöken binanın yanında bulunan 3 binadan sağlam olup olmadığına bakılması için Bahçelivler Belediyesi ekipleri karot örneği alındı.

Bahçelievler'de çöken bina sonrası alarma geçildi - 1. Resim

İKİ YAPI HASARLI ÇIKTI BOŞALTMA KARARI VERİLDİ

Yadigar Sokak'taki binanın arkasındaki Kale Sokak'ta yer alan iki yapının çökme sırasında zarar gördüğü belirlendi.
Belediye ekipleri megafonla duyuru yaparak, binanın tedbiren boşaltılması gerektiğini bildirdi. Vatandaşların değerli eşyasını almalarına kontrollü şekilde izin verildi.

Dairelerin kapısına işaretleme yaparak karot örnekleri alan ekipler, binaların ana kapısını mühürledi.
Tahliye edilen bina sakinleri, belediye ekipleri tarafından otellere yerleştirildi.

KAÇAK KATLAR TESPİT EDİLDİ

Ruhsat incelemelerinde Kale Sokak'taki 16 numaralı 7 katlı yapının 1 katının, 12 numaralı yapının ise 2 katının kaçak olduğu tespit edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...