Tgrt Haber

Moskova'da kritik dörtlü zirve! Bakan Çavuşoğlu Rusya'ya gidiyor

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 May 2023 15:34 - Güncelleme : 09 May 2023 15:46
Moskova'da kritik dörtlü zirve! Bakan Çavuşoğlu Rusya'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu, İran ve Suriye Dışişleri Bakanlarının katılımıyla 10 Mayıs’ta Moskova’da düzenlenecek dörtlü toplantıya katılmak üzere 9-10 Mayıs 2023 tarihlerinde Rusya'yı ziyaret edecek.

Suriye​ ile normalleşme adımları kapsamında yürütülen çalışmalar sürüyor. 10 Mayıs'ta Moskova'da dışişleri bakanları düzeyindeki toplantı gerçekleştirilecek. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; Sayın Bakanımız, Rusya​ Federasyonu, İran​ ve Suriye Dışişleri Bakanlarının katılımıyla 10 Mayıs’ta Moskova’da düzenlenecek dörtlü toplantıya katılmak üzere 9-10 Mayıs 2023 tarihlerinde Rusya Federasyonu’nu ziyaret edecektir.

MASADAKİ KONULAR

Sözkonusu toplantıda, Türkiye​ ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi hakkında görüş alışverişinde bulunulması, terörle mücadele, siyasi süreç, sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu dönüşleri de dahil olmak üzere insani konuların ele alınması planlanmaktadır.

Sayın Bakanımızın toplantı kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de öngörülmektedir.

"SURİYE TOPRAKLARINDA GÖZÜMÜZ YOK"

Geçtiğimiz günlerde dörtlü zirveye ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu şu şekilde açıklama yapmıştı:

Anayasa Komisyonu kuruldu. Sekiz turda hiçbir şey olmadı. Buradan bir netice almak lazım. Terör örgütleriyle birlikte mücadele etmek lazım. DAEŞ, YPG Suriye'yi bölmek istiyor. Bizim Suriye topraklarında gözümüz yok. 

Diğer taraftan Suriyelilerin gönüllü bir şekilde dönmesinin de kontrol edilmesi gerekiyor. Askerlerin çekilmesi buralar istikrara kavuştuktan sonra olacak. Bu boşluğu terör örgütleri dolduracak. Muhalefet de diyor ki biz buralardan çekileceğiz. Buranın bir terör koridoru olması riski var. Bizim buradan çekilmemiz demek rejimin buraya tam hakimiyet sağlayacağı anlamına gelmez. Biz çekilirsek çok ciddi çatışmalar olur. Bu belirsizlik ortamında Türkiye sınırına çok sayıda göçmen gelir. Muhalefetin sözleri de riskli rejimin Türkiye çekilsin sonra görüşelim yaklaşımı da gerçekçi bir yaklaşım değil.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...