Tgrt Haber

Bakan Fidan Azerbaycanlı bakanla görüştü: İkili birlik vurgusu

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
27 Ağustos 2024 19:21 - Güncelleme : 27 Ağustos 2024 19:56
Bakan Fidan Azerbaycanlı bakanla görüştü: İkili birlik vurgusu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüşmesi sonrası iki ülkenin işbirlikleri hakkında konuştu. Fidan "Bir millet iki devlet" vurgusu yaptı.

 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​ ve Azerbaycan​ Dışişleri Bakanı Ceyhun BayramovDışişleri Bakanlığı​ resmi konutunda görüştü. İkili basın toplantısı yapmak üzere kameraların karşısına geçti.  Bakan Fidan konuşmasında  "Her iki ülke (Türkiye ve Azerbaycan) daima bir millet iki devlet anlayışıyla hareket etmiştir. Bundan sonra da iyi günde kötü günde birlikte olmaya devam edecektir" dedi.

Bakan Fidan Azerbaycanlı bakanla görüştü: İkili birlik vurgusu - 1. Resim

 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, da iki ülke arasındaki koordineli çalışmalara vurgu yaparak "Azerbaycan ile Türkiye​'nin tutumu birdir. Bu, karşılıklı destek, stratejik ortaklık ve müttefiklik ilişkileridir. Böyle de devam edecektir." dedi.

2. Karabağ Savaşı'nın Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin nasıl benzersiz olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Bayramov, "Ülkemiz için tarihi öneme sahip bu dönemde kardeş ülkenin Cumhurbaşkanından sade vatandaşına kadar biz Azerbaycan'a tam desteğinin şahidi olduk. Bu siyasi ve manevi destek gücümüze güç kattı, Azerbaycan halkına moral verdi." dedi.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...