Tgrt Haber

Bakan Kurum'dan deprem bölgesi açıklaması: 85 bin bina ağır hasarlı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Şubat 2023 17:22 - Güncelleme : 17 Şubat 2023 17:47
Bakan Kurum'dan deprem bölgesi açıklaması: 85 bin bina ağır hasarlı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremle sarsılan 11 ilde yapılan hasar tespit çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Yaklaşık 685 bin binanın incelendiğini söyleyen Bakan Kurum, yaklaşık 85 bin binada ağır hasar olduğunu belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum​ ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci​, Osmaniye​ İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının ardından depreme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

684 bin binada hasar tespit ettiklerini belirten Bakan Kurum, bunlardan 85 bininin ağır hasarlı olduğunu söyledi. Kurum yeni imar planının hazırlık sürecini de başlattıklarını ifade etti.

Osmaniye'den önce Adana​'da konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hasar tespit çalışmalarını 7 bin 328 personel ile 11 ilde sürdürdüklerini söyleyip şöyle konuştu:

"Deprem bölgesindeki illerimizde toplam 3 milyon 9 bin 563 bağımsız bölümden oluşan 684 bin 778 binayı inceledik. 332 bin 947 bağımsız bölümden oluşan 84 bin 726 binayı yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik. Adana'mızda 148 binada bin 602 bağımsız bölümü yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik. Adana’da yeni yerleşim yeri olarak Şambayadı Mahallesini belirledik."

TOKİ ile 1 milyon 180 bin konut yaparak, 20 yılda 3.3 milyon konutu dönüştürüp güvenli hale getirdiklerini dile getiren Kurum şunları söyledi:

Bakan Kurum'dan deprem bölgesi açıklaması: 85 bin bina ağır hasarlı

"YENİ YAŞAM ALANLARINI 1 YIL İÇİNDE TESLİM EDECEĞİZ"

"Tüm bu çalışmalarla bugüne kadar, 24 milyon insanımızı eski yapılardan kurtardık. Özel sektörümüzün yaptığı yüzbinlerce konut ve etkin yapı denetim sistemimizle bu süreci kararlılıkla yürüttük. İnşallah bundan sonraki süreçte de aynı anlayış ve yüksek hassasiyetle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Asrın felaketinden sonra 11 ilimizde eş zamanlı olarak cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konutunu başlatıyoruz. İnşallah Mart ayında 30 bin konutun dönüşümünün temellerini atarak inşa, imar ve yeniden ihya sürecimizi başlatacağız. Bu dönüşümle birlikte şehirlerimizin geleceğini, 100 yılını planlayacak ve afetlere karşı dirençli şehirleri hep birlikte kuracağız. Çevre düzenlemesiyle, parklarıyla, bahçeleriyle, camileriyle ve okullarıyla, sosyal donatı alanlarıyla vatandaşlarımıza yeni yaşam alanlarını 1 sene içinde teslim edeceğiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...