Tgrt Haber

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu! Marmaray'a ikinci alternatif yolda 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
15 Ekim 2023 13:40 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 14:15
Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu! Marmaray'a ikinci alternatif yolda 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Routes World 2023'te yeni projeler hakkında detaylı bilgi verdi. Demiryolu yatırımlarına önemli yatırımlar yapıldığını söyleyen Bakan Uraloğlu, boğaza ikinci Marmaray'ın gelceğini söyleyerek yeni müjdeyi duyurdu. İşte ayrıntılar... 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı​ Abdulkadir Uraloğlu, Routes World 2023 etkinliğinin açılış konuşmasını İstanbul Fuar Merkezi'nde yaptı. Etkinliğe, havacılık sektörünün uluslararası paydaşlarını bir araya getirerek dünyanın dört bir yanından katılımcıları ağırladı.

Bakan Uraloğlu, Routes World 2023'te yaptığı konuşmada gökyüzünde inşa ettikleri köprülerle Türkiye​'nin Avrasya bölgesinde önemli bir küresel havacılık merkezi haline geldiğini vurgulayarak, "İstanbul Havalimanı ile birlikte bugün ülkemiz ve İstanbul, dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden biri haline gelmiş durumda" dedi. 

İKİNCİ MARMARAY MÜJDESİ 

Bir diğer önemli projenin de Basra'dan Türkiye sınırına uzanan kara ve demir yolu ulaştırma koridoru inşasına yönelik Kalkınma Yolu olduğunu belirten Uraloğlu, boğaza ikinci Marmaray'ın geleceğini söyledi. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerine kurulacak olan demiryolu projesiyle boğaz geçişine bir alternatif daha olacağını belirten Uraloğlu, "Kalkınma Yolu Projesi, özellikle Çin ve Hindistan gibi büyük ülkelerden Basra Körfezi üzerindeki Büyük Faw Limanı'na gelen ham madde ve mallar için bir dağıtım merkezi olarak çok önemli rol oynayacak. Basra Körfezi'nde elleçlenen bir ürün buradan yüklendiğinde Türkiye üzerinden Marmaray sayesinde hiçbir aktarma yapmadan Avrupa'ya ulaşacak. Üstelik ilerde Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde hayata geçireceğimiz demir yolu bağlantısıyla İstanbul Boğazı üzerinde Marmaray'a alternatif ikinci bir demir yolu hattımız daha olacak" diye konuştu.  

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...