Tgrt Haber

Bakan Yerlikaya duyurdu: Şehit edilen güvenlik korucusunun faili PKK'lı terörist yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Haziran 2023 10:34 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 12:03
Bakan Yerlikaya duyurdu: Şehit edilen güvenlik korucusunun faili PKK'lı terörist yakalandı

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak'ın Cizre ilçesinde şehit edilen güvenlik korucusu Mustafa Erdem'in faili PKK'lı terörist Mehmet Zeki İlmin'in Mersin'de düzenlenen operasyonla yakalandığını duyurdu.

Bölücü teröristlere peş peşe operasyonlarla nefes aldırmayan Türk Silahlı Kuvvetleri, şehitlerimizin de kanını yerde bırakmıyor. 11 gün önce Şırnak​ Cizre'de şehit edilen güvenlik korucusu Mustafa Erdem'in faili PKK​'lı terörist kıskıvrak yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mehmet Zeki İlmin adlı teröristin Mersin'de düzenlenen operasyonla yakalandığını duyurdu. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Bakan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

'TERÖR SONA ERENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM'

Emniyet İstihbarat Başkanlığımızın yaptığı teknik çalışmalar neticesinde; 11 gün önce Cizre’de şehit edilen Güvenlik Korucumuz Mustafa Erdem’in faili Demhat, Fırat ve Gelhat kod adlı Mehmet Zeki İlmin adlı terörist, Mersin ili Akdeniz ilçesinde Emniyet Terörle Mücadele ve Özel Harekat birimlerimizin bu sabah yaptığı operasyonla yakalandı. Şehidimizin kanı yerde kalmadı! Operasyonu gerçekleştiren kahraman Emniyet mensuplarımızı tebrik ediyorum. Terör sona erene kadar mücadelemiz devam edecek."

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1669244502177992704

KARDEŞİ VE EV SAHİBİ DE YAKALANDI

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklama şu şekilde:

"PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin tespiti ve deşifresine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında; 4 Haziran 2023 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde Güvenlik Korucusu Mustafa Erdem'in şehit edilmesi olayının faili olduğu değerlendirilen Demhat, Fırat, Gelhat (K) Mehmet Zeki İlmin isimli şahıs, Mersin ili Akdeniz ilçesinde düzenlenen operasyon ile yakalanmıştır.

Operasyon kapsamında; Mehmet Zeki İlmin adlı şahsa yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen kardeşi K.İ. ile ev sahibi E. A. da yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Mehmet Zeki İlmin isimli şahsın PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması DGH ve YPS içerisinde kırsal alana eleman aktarımı ve işbirlikçilik faaliyetlerini yürüttüğü tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALDE

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Tel Rıfat ve Münbiç bölgesinde 16 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Böylece, operasyonların yoğunlaştığı bölgede etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist sayısı 57’ye yükseldi. MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mehmetçik, saldırı gerçekleştiren teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam ediyor. Tel Rıfat ve Münbiç bölgesindeki terör hedeflerini yerle bir eden Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, 16 teröristi daha etkisiz hâle getirdi. Bölgede etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 57’ye yükseldi."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...