Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Turuncu kategoriye 2 çizik daha

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Temmuz 2023 18:09 - Güncelleme : 08 Temmuz 2023 18:26

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 Temmuz'da öldürülen Mirza Bargıran kod adlı Mirza Sezek ve Bengin Bermani kod adlı Kahraman Karataş adlı PKKlı teröristlerin turuncu kategoride olduğunu duyurdu.

Yurt içinde ve yurt dışında teröristlere karşı sürüdürülen amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. Operasyonlardan kaçan teröristler saklandıkları inlerinde tek tek tespit edilip etkisiz hale getiriliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya​, geçtiğimiz günlerde Şırnak​ Bestler-Dereler Bölgesi'nde başlatılan operasyonda 2 PKK​'lı teröristin SİHA ve ATAK atışlarıyla öldürüldüğünü duyurmuştu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 4 Temmuz'da öldürülen Mirza Bargıran kod adlı Mirza Sezek ve Bengin Bermani kod adlı teröristlerin turuncu kategoride arandığının tespis edildiğini açıkladı.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI"

Bakan Yerlikaya paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Teröristlerden ilki Mirza Bargıran kod adlı Mirza Sezek. 2015-2023 yılları arasında 5 farklı terör eylemine katıldığı, bu eylemlerde 1 jandarmamızın ve 2 polisimizin şehit edildiği belirlendi.

Diğeri Bengin Bermani kod adlı Kahraman Karataş. Bu hain terörist ise 2016-2018 yılları arasında 6 farklı terör eylemine katıldı. Bu eylemlerde 2'si askeri personel, 7'si jandarma personeli, 7'si de güvenlik korucusu olmak üzere 16 güvenlik görevlimiz şehit edildi, 16 güvenlik görevlimiz yaralandı"

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1677692904729395201

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...