Tgrt Haber

Ekipler alevlerin ortasında kaldı! Bakan Yumaklı o anları paylaştı: Bazı kahramanlar, iyi ki varlar...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ağustos 2023 16:15 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 16:57

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de orman yangınıyla mücadele ederken alevlerin ortasında kalan işçilerin görüntüsünü paylaştı. Sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisini veren Bakan Yumaklı, "Bazı kahramanlar, iyi ki varlar..." dedi.

Çanakkale​'de dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını​ kuvvetli rüzgarla birlikte birçok noktaya sıçradı. 9 köy ile bir yaşlı bakım evinde kalanlar tahliye edilirken, alevlere 2 bin 960 personel, 8 uçak, 28 helikopter, 240 arazöz, 77 su tankeri, 445 araç ve iş makinesiyle müdahale edildiği aktarıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı​ 1500 hektarda etkili olan yangının ilerlermesinin durdurulduğunu açıkladı. Rüzgarın hızı 60 kilometrenin üzerine çıkması alevlerin yeniden yükselmesine neden oldu.

ÇANAKKALE YANGININDA SON DURUM

Çanakkale’de orman yangınına karşı mücadele kesintisiz şekilde devam ediyor. Bölgede rüzgarın yön değiştirmesiyle yeniden yükselen alevler bir ekibi tehlikenin ortasında bıraktı.

ALEVLERİN ORTASINDA KALDILAR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, itfaiye​ ekiplerinin alevlerin ortasında kaldığı o anları sosyal medya hesabından paylaştı. Sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisini veren Bakan Yumaklı, "Bazı kahramanlar, iyi ki varlar..." dedi.

"AYAĞINIZA TAŞ DEĞMESİN"

Bakan Yumaklı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bazı kahramanlar, iyi ki varlar... Şiddetli rüzgarın ani yön değiştirmesi sonucunda alevlerin arasında kalan ekibimizin sağlık durumu iyi. Alevlerin yanı sıra şiddetli rüzgar​ ile de mücadele eden ekiplerimize kolaylıklar diliyorum. Ayağınıza taş değmesin"

https://twitter.com/ibrahimyumakli/status/1694293409194811624

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...