Tgrt Haber

Bartın maden faciasında büyük ihmal ortaya çıktı: Bir sonraki vardiyada takacaktık

17 Kasım 2022 09:21 - Güncelleme : 17 Kasım 2022 09:26
Bartın maden faciasında büyük ihmal ortaya çıktı: Bir sonraki vardiyada takacaktık

Bartın'da 42 maden işçisinin yaşamını yitirdiği faciada ihmalin ses kaydı bulundu. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz'ın dinlettiği ses kaydına göre, havalandırmanın tamirinde gereken parça için bir sonraki vardiyanın beklendiği ve soruna rağmen üretime devam edildiği ortaya çıktı.

Bartın​'ın Amasra​ ilçesinde 42 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden faciasında çarpıcı bir gelişme yaşandı. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz'ın, olay günü kaydedilen bir ses kaydını açığa çıkarmasının akabinde ihmal iddialarına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Kayıttaki konuşmalar sonucunda havalandırmanın tamirinde gereken parça için bir sonraki vardiyanın beklendiği ve soruna rağmen üretime devam edildiği ortaya çıktı.

Kazayı araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplantısına katılan Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz, olay günü kaydedilen bir görüşmenin ses kaydını dinletti.

Ses kaydında, eksi 320 kotun havalandırmasını sağlayan fanın tamiri için gelecek personel'in "Vardiyaya geç geleceğim" dediği duyuldu. Ancak buna rağmen üretime devam edildi.

"BİR SONRAKİ VARDİYADA TAKACAKTIK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bir fanın olay günü saat 11.00'de bozulduğunu açıklamıştı. Bilgin, "Madende patlama olmadan önce saat 11.00 civarında bir fan bozulmuş. Fan bozulduktan sonra değerlerde farklılaşma ortaya çıkmış. Ne yapılması lazım? İşletmenin hemen işi durdurması lazım. Suçlamak için söylemiyorum ama tabloyu görmek için. Oradaki kusurları yargı sürecine intikal etmiştir" demişti.

Soruşturma kapsamında tutuklanan mühendis Şahan Kahraman da "Bir sonraki vardiya, bu parçayı takacaktık" demişti.

Öte yandan soruşturma kapsamında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir’in de bulunduğu 8 kişi tutuklanırken, 4'ü adli kontrolle olmak üzere 16 kişi serbest bırakıldı.

Kaynak: NTV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...