Tgrt Haber

Bartın’daki maden ocağı faciasında toplanan 15 torba delil adliyeye getirildi!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Ekim 2022 13:48 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 13:54
Bartın’daki maden ocağı faciasında toplanan 15 torba delil adliyeye getirildi!

Son yılların en büyük maden ocağı facialarından birinin meydana geldiği Amasra’daki patlamanın ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Ekipler sürece etki edecek nitelikteki 15 torba dolusu delilleri  adliyeye ulaştırdı.

Bartın’ın Amasrailçesinde meydana gelen  maden ocağında grizu faciasında 41 kişi hayatını kaybetti. Soruşturma sonrasında bilirkişi heyeti ocağın bulunduğu alanda inceleme yaptıktan sonra açıklama yaptı. Heyette bulunan Bartın​ Baro Başkanı Avukat  Ferhat Parlatır, “Bizim genel olarak izlenimimiz ve tespitlerimiz burada olayın bir ihmal olduğu ve yakın bir zamanda bilirkişilerin ön raporları doğrultusunda sorumluların tespit edilip adalet önünde hesap vereceklerini düşünmekteyiz” ifadelerini kullandı.

15 TORBA DELİL GETİRİLDİ

Yapılan incelemelerin ardından sürdürülen soruşturma çerçevesinde toplanan deliller, Amasra Adliyesi'ne 15 torba ile getirildi. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 6 savcının görevlendirildiği  soruşturma çerçevesinde,  maden ocağı sahasındaki çalışma ve incelemeler devam ediyor.

Bölgede maden, elektrik, jeoloji, jeofizik, makine mühendisleri ile A sınıfı iş güvenliği uzmanından oluşan 7 kişilik bilirkişi heyeti çalışma yürütüyor.

KARA KUTU MERCEK ALTINDA

Patlamanın meydana geldiği maden kapatılırken Meclis'teki tüm siyasi partiler faciaya ilişkin bir araştırma komisyonu kurulmasını talep etmiş ve kabul edilen talep doğrultusunda da 3 ay sürmesi beklenen çalışma başlamıştı. Bu kapsamda Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in ifade ettiği 'kara kutu' da mercek altına alınmıştı. Bu gaz ölçüm kayıtlarının, varsa telsiz kayıtları, telefon konuşmaları ve madenci takip sisteminin verilerinin tek tek inceleneceği anlamına geliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...